Tuesday, September 7, 2010

Aku, si model yang tak berbayar

bismIllah...

Kelmarin, aku dikejutkan dengan sebuah emel di facebook dari Cik Qemmal.

Emelnya berbunyi begini...

"hi ana.

around last month qemmal pegy clinic tmn melawati, sederet clinic tu ade kedai cermin mata.

then tgk banner kt kedai tu,qemmal mcm rase kenal je model lense tu.


tunjuk kt shahren* pun die kate cm kenal.


was it u? :P "

*Shahren=her boyfriend and also my ex-schoolmate back in SMKRS, Beruas.

Attached to the email was a picture.

Nak tengok gambar tu?

Ni dia...

Cuba lihat pada gambar yang dibulatkan.
Klik untuk tumbesaran berganda.
Sorry gambar dari jauh..

Cuba pula anda lihat gambar ke-4 dari entry ini... Click>>>Contact lenses & Me<<<

Okey, kalau malas nak click link tu, ni aku tempek lagi buat kesekian kalinya...



My first reaction was, OMG!! Gile ke ape letak muka aku depan kedai dia? Malu nyer!!

Pastu.... errmmm....

Boleh tak aku nak mintak duit raya ek??? =P

Aku jarang pergi Taman Melawati ni... hmmm...

Nak marah pun ada, nak tergelak pun ada...

Rupanya ade rupa pelaris jugak muka aku ni... MUAHAHAHA!


Salam,

alhamdulIllah...

14 comments:

syahirul said...

mintak royalti la beb... gyahahaha~

Munirah Abd said...

ye kedai ini la yang saya jumpa itu pagi butaa.. huhuhu

Ryehanna said...

To Syahirul: Haha... kita tgg dan lihat.. ;]

To Munirah Abd: Yez, i remember. tp tu la, ingtkan awak salah org... rupanya btl! sabar jelah.

Kreuger said...

abis la muke dah kene pajak gadai. hahaha

Puan nadxoxo said...

wahhh2..gi mintak duit raya..utk baby hehe

semy said...

saman wei..saman 2juta sebab melanggar hak peribadi dgn alasan mengambil gambar dan diguna untuk komersil tanpa kebenaran..

aku nak 10k sbg bahagian aku..hahaha

deena awanis said...

mintak royalti!!!mane bley sesedap hati jer nak pakai gambar orang cam tu..

Ryehanna said...

To Kreuger: Pajak gadai ko kata? cehhh

To Puan nadxoxo: Huhu.. best gak dpt duit raya kan..

To Semy: Banyak nyer 3 juta!! hahaha... amboi, smpai 10K tu. xmenahan.. XP

To Deena Awanis: Tu la pasal.. sesuka hati je ltk gmbr kite.. huhu

missCheritaCerithi said...

wow! mana diorang leh dpt gambar tu?
cilok from blog kah? facebook kah?

baik gi kedai tu mintak turunkan gambar (kalau malu lah)

pastu mintak duit raya seposen dua. hehe. (seposen jerkk??)

anyway, selamat hari raya :)

Ryehanna said...

Cilok from blog la, kak amal...

tu la, ingt nk p tunjuk muka sket kat kedai tu... tp tah bile.. xde masa nak ke sana..

hehe

Rjuna said...

Habis ko jumpa tak bos dia, tengok reaksi dia macamana, buat2 la nak beli lens hehe

pastu cakap " kenapa banner kat depan tu ada muka saya yer"

pastu gertak, "saya nak saman kedai awak ni sebab guna wajah saya tanpa izin"

pastu mesti tokey dia cuak

Ryehanna said...

Nanti la.. kalau free, aku pg... teringin jugak nk tunjuk muka ni. haha

Lang Legar said...

anda patut mintak royalti nie..

Ryehanna said...

maybe i should!

:D