Sunday, October 31, 2010

Sunday updates

bismIllah...


Yesterday, lepas abis kerja dalam 2.30 petang, Nini came to pick me up.
This weekend tak pergi umah Mak Yang kat Bandar Seri Putra pun cos nak rilek-rilek je kat umah... cuci baju and kemas ape yang patut... So, semalam lepas keje rasa cam boring... meronda-ronda sampai la ke Shah Alam. hehe...

Saje la ngusya tempat kami belajar dulu... dah takde mende nak buat... Pergi JJ Bukit Raja, pergi Plaza Alam Sentral and pusing2 seksyen 7 area pintu belakang uitm. Sempat la singgah makan kat Barra... huhu

Memang takde kerja... mengabiskan minyak kereta....

And oh, sekarang nak masuk I-City kena bayar RM10 ke??? Terkejut aku and Nini masa kena tahan ngan mamat-mamat jaga jalan. HUh... RM10? Tak yah le yer... kalo setakat nak usya lampu bercahaya warna-warni... koserr aku... Dulu takde plak kena caj-caj ni... hampeh. Waktu tu baru lepas maghrib... orang pun tak ramai... ingat nak lalu je, bukan nak benti pun... Mmm takpela... tak kenyang pun... :P

We bought some dvds last night....

Vampire Diaries season 1---nini punyer.
Sex and the city season 6 (finale)---aku punyer.

So today's activity is... tgk dvd sampai lebam.

Tak tau la kenapa, mood nak berblogging makin pudar these days.

Soal kerja...

Well, we are currently migrating to a new system so memang kepala pusing... semua branch ada issues. I have issues with this new system. Memang tak stable lg kot... aihhh tah la... semua orang masih dok terkial-kial nak apply... Yang aku fed-up, benda yang patutnya leh settle in less than 10 minutes dah jadi bertambah panjang cos system baru... semua masih learning... arghh... stress gak. But alhamdulillah sekarang dah nak okey sikit... cuma aku benci ngan benda-benda pending yang dah menimbun sebab superior yang suruh hold benda tu...

Ok Ana... toughen up! I'm going to be in charge of a new branch after this. Still have a lot to learn! huhu...

By the way, boss has told me that my last day of work in KL branch will be on 15th of November. After that cuti sampai la report duty in Lumut branch on 1st December. 2 weeks leave! yeayyyyyy! but then memang normal la dapat cuti 2 minggu kalau transfer... macam Abg Irman masa transfer ke KK and macam En Wan Rusdi masa transfer ke KB Airport. Hahaha... suke gile dengan cuti... tapi part keje tu dah bagi aku goosebumps sikit. Yela, I still don't know much... huhu... oh what the heck, kerja jelah! new place shouldn't be very busy aite?

But I was thinking to go check and still doing some work during my 2 weeks leave at the Lumut branch. Rumah aku pun dekat je ngan ofis baru tu... and currently that office is under renovation and what not... Maybe I'll just swing by to take a look and prepare stuff... we'll see... I know I'll be bored to death kalau stay kat rumah Lumut tu sorang-sorang time hubby pergi keje! huhu

*new office adalah di Marina Island. Tempat baru tu... :D

As for my pregnancy...

well, dah nak masuk 5 bulan... And I know by this time dah leh tau jantina baby dah! huhu... tapi hubby busy (baru balik sailing) and aku pun busy gak (boss tak bagi amik cuti before 15th Nov) so... tengok la camne... Patutnya wat checkup on 12th November... tp macam tak sempat. Maybe pas balik Perak leh wat kot.

I can feel baby's movement now... Selalunya kalau aku lapar and belum breakfast, memang akan terasa la macam dinding perut kena tendang-tendang sikit. Lepas makan baru takde ape. haha... my baby was hungry like me! Heee...

I still don't know my baby's gender...

Nama pun masih takde dalam fikiran...

Baby's preparation lagi la... takde beli ape pun lagi... maybe we'll start shopping for baby's stuff during the 7th month of pregnancy? is that too early? i don't know...

tapi takpe... pasni dekat ngan mak so ape-ape hal mak ada... and i know she's so excited about it.

:pandaGeli_07::pandaGeli_07::pandaGeli_07:

Till next time.

Salam.


alhamdulIllah...

4 comments:

yashygsempoi said...

T_T iskk iskk.. nak rasa perot ko tak rasa2 lagi.. T_T
nak belikan barang beby! T_T sebelum ko balik lumut.. aku akan bagi nanti.. T_T sososoob.. excited plak.. heeeeee :P

Ryehanna said...

hahaha... ala, bukan selalu pun boleh rasa baby tendang2 kalau pegang perut.. huhu...

insya Allah, sebelum aku pindah lumut, kita jmpa aaa...

tgk la cmne... hehehe

nads said...

whoaaa..dah dapat pindah..rezeki babytuh...alhamdulillah

Ryehanna said...

alhamdulillah nads... mmg rezeki baby... hehe...

lega la sikit pasni... :)