Saturday, November 6, 2010

Ape-ape jelah

bismIllah...


Cepat masa berlalu... sedar-sedar dah nak masuk lima bulan pregnant.... huhu... (sambil jeling pregnancy ticker kat blog ni)

Aku masih ada seminggu lagi di KL ni.... Then, baru betul-betul pindah ke Lumut. Actually, kepala otak aku agak tension memikirkan kerja sekarang ni... Since kitorang migrate to a new system, banyak kerja pending. Banyak issues... And semuanya kena refer orang yang lebih pakar. Masalahnye, yang pakarnya tak ramai... Dan mestila bukan available setiap saat kan? So... benda pending-takleh-buat-ape and menunggu dan menunggu do not go well with me. Serabut.

But boss dah amanahkan untuk aku settle kan benda-benda pending tu. Nama aku yang disebut.. So... pening... pening... :(

Aku jugak agak blur ngan penukaran aku ni... My last day in KL is on 15th. Tapi aku bace kat Facebook head northern region; Branch Lumut bukak 15th Nov. I mean, what's that?? Bila masanya aku nak floating+cuti+berpindah?

And then yesterday, Head Johor punyer branch singgah KL and macam pelik kenapa aku tak floating lagi... yela, semua orang ingat Lumut bukak 15hb kan... So aku cakap la aku nyer last day 15hb... and then baru floating. Boss aku di KL cakap aku report 1 Disember. But of course la dalam masa floating tu aku akan tengok-tengok jugak la branch baru... prepare ape yang patut. And then he told me that head of northern region nak kejar event kat Lumut yang start around 19th Nov. Aku tak tau event ape... hari navy dah lame lepas, pesta lumut dah takde dah... so events ape ek?? Ade sesape tau? (oh lupe lak nak tanya laki aku...)

Isnin depan aku nak tanya betul2 kat boss... bila patutnya Lumut tu bukak. Cos she did asked me a favor... patutnya by next week aku dah leh blah... tapi ramai la plak kawan-kawan aku di KL ni amik cuti, so ofis KL understaffed. So aku diminta bekerja oleh bossku sampai 15th. Hmmmm....

Jadual bulan November.
By 15th, dah takde di KL...


Oh well... I guess I'm gonna stick to what my boss said la... Lagipun dia Head of West Malaysia. huhu... and she did say yang HR buat surat untuk aku transfer on 1st Dec. So, lantak la... yang aku tau, officially by 1st Dec. Lain-lain kemudian pikir....

Enuff about work. (sakit kepala bila pikir-pikir)

Sekarang aku dah kurang masa berblogging sampaikan Kak Di dah selamat beranak beberapa hari lepas pun aku lambat tau. Ape-ape pun, congrats Kak Di! Alhamdulillah selamat... :)

Oh.. sekarang aku dan Nini tengah gila layan dvd jer... Actually, aku dah terpengaruh ngan Nini. Almaklum la, she's back menjadi penganggur... huhu... So, melayan movie jelah...

Before, kami layan True Blood. Ada season 2 ngan 3... Yang first season takde.. Layan gak la citer ni... tapi memang dalam banyak-banyak citer vampire, citer True Blood agak merepek sekali. haha...

And then, kami beralih arah ke 'Pretty Little Liars'. Aku tak tau camne Nini leh tau tentang citer ni cos kami memang tak tengok Astro/TV... Tapi, kami memang peminat aktres cantik-cantik la... hehehe....

The blond girl on the left is Ashley Benson.
Love her since tgk dia dlm Bring It On.
Dia ni patut jadi Rosalie dalam Twilight Saga.
Nicki Reed sangatla tak lawa macam dia ok!!

Ashley ni cun gila!! jadi jahat pun ok.
Tapi dalam citer ni dia mcm chubby sikit banding ngan filem cheerleader tu..


Season 1 dah abis tengok. Sekarang sedang menanti season 2 which will only be aired on January next year. Lame tu... bosan nak nunggu...


So, kami beralih arah ke citer Vampire Diaries. Serius, kami memang agak lambat tengok citer ni... Sebab memang jenis tak tengok tv. So, kami beli la dvd season 1... sekarang kat tv tengah show season 2 kan... Jadi la... tengok gak...

And this movie memang rocks! I love it! Aku suke pelakon2 dia cos cun-cun... and I love Damon!!! Hensem oh.... xkisah la dia kejam and jahat ke... tapi sebenarnya dia baik la jugak....

From left; Stefan, Elena and Damon.
Damon a.k.a Ian Somerhalder.
Really! He took my breath away!!
^___^


Last but not least, layan Sex and the City if we want some laughter. Samantha Jones is a damn funny character! :D

K lah, banyak lak menaip arini.

Kejap lagi nak siap-siap pergi keje.. mmmm malas tol....

Cheers.


alhamdulIllah...

2 comments:

yonna said...

aku suka elena weh! sangat hot! :D

Ryehanna said...

aku suke Damon! hehehehe