Wednesday, October 3, 2018

6 weeks

bismillahirrahmanirrahim...


I'm 6 weeks pregnant today. Gosh, feels like we have such a long way to go...

And I already can't wait to hold a new baby in my arms.

Anyway, I'm writing cos I can't sleep.

I'm thinking of where to give birth... thinking of whether I can have vba2c... and thinking of the life with new baby & with my husband only available on weekends for the next 2 years. My God... I don't know if I could do it.

Dengan budak-budak dah sekolah... nak hantar amik... all kena buat sendiri. Adik aku yang jaga budak-budak ni nama je ada lesen tapi tak tau bawak kereta. Susah :(

Nak jaga kedai lagi... Hmmm... macam mana ya. Cost of living pun bertambah. Kena add one more insurance bulanan.

Then aku dah ada pengalaman pahit beranak kat govt hospital so I think I would give birth in private place like last time... tapi tu la, if czer of cos la beribu-ribu kan. Macam sayang je duit nak habis beribu kat situ padahal boleh je pergi govt. Tapi aku takut sejarah lama berulang lagi. :((

Masa Raiq dulu beranak kat Sejati almost 6K gak la abis. All my money. Kali ni aku nak suruh laki aku bayar pun, ntah dia nak bayar ke x... cos aku yang gedik nak beranak private kan. If govt hosp free je. Hm. Tapi if nak selesa and tak stress, private la. Beza gile czer kat HAT dengan czer kat Sejati. Kat Sejati aku rileksssss je. Lega. Takde meroyan macam masa Raul :(

Okla. Done membebel. Lambat lagi....

Ya Allah.... permudahkanlah semuanya... semoga semua selamat. Amin.

***Scheduled post. Ditulis pada 20 ogos tapi dijadualkan untuk publish di blog pada 3 Oktober 2018

Written By Ryehana
alhamdulillah...

0 comments: