Wednesday, October 3, 2018

Baby 2019

bismillahirrahmanirrahim...





Alhamdulilah syukur kepada Allah. I just found out that I'm pregnant a few days ago.


Wednesday, 12.42 AM.
- Couldn't sleep and rasa mual-mual.
- Terus test whether aku preggy ke tak using extra Urine Pregnancy Test yang aku beli sejak July lepas. Bulan lepas lagi aku dah try to get pregnant tapi akhirnye period.
- So malam tu memang aku dah ada la pregnancy test sebijik... test and ada faint line.

Faint line but it still showed ade 2 lines though.

So lepas check tu terus tido... siang nanti nak beli lagi 1 pregnancy test.


Balik kerja pergi farmasi and beli UPT yang boleh diguna bila-bila masa. Means tak perlu tunggu urine waktu pagi hehe...

Alas, 2 double lines. Merah menyala. Takde faint line anymore.



Khamis
- Jumpa doctor untuk confirmation. Bawa test yang aku buat di rumah tu.
- Buat ulrasound. Yes, ada kantung dah.

Alhamdulillah...

Mula-mula I wanna kept it a secret. Konon-konon surprise la kannn. Tapi tak boleh! I'm bubbled up with excitement. Camne lah orang boleh simpan pregnancy smpai abis 1st trimester? I can't! I told husband after 1 day, then mom and Nini bla bla...


K lah sambung later. Tak sangka jugak akan ada new baby di usia 33 tahun ape2 pun syukur sangat...



Post ni ditulis 11 Ogos tapi aku buat scheduled and to be published on this blog on Oct 2018 nanti. Selepas settle 1st trimester. Daaaa






Written By Ryehana

0 comments: