Wednesday, October 3, 2018

Of pregnancy weight and cravings

bismillahirrahmanirrahim...



Awal jugak aku start craving.

Like since kelmarin, aku nak makan rojak pasembor. Semalam pergi kat mamak, dia kata petang baru ada. Hmmm

Semalam ade orang suggest Rojak Manjung, harini aku terus pergi beli. Beli untuk 4 orang makan. Makan with Diyana je. Pastu now aku dah kekenyangan dan macam nak muntah pun ada cos makan banyak sangat. Ade lebih lagi sikit untuk Raul cos dia tido. Razin and Raiq tak nak makan.

Anyway, berat aku pagi ni was 79.4 kg.

Stress jugak memikirkan badan naik ni. Aku nak workout, tapi risau pulak jadi apa-apa. Tak berani jugak...

Cross trainer tu total body workout. Tapi macam lasak?

I wish I have a treadmill!

Aku jugak banyak memikirkan hal nak beranak tahun depan ni. Walaupun lambat lagi (aku baru 7 weeks), tapi aku risau memikirkan hal kedai... hal anak2 nanti sape nak hantar pergi sekolah and.... macam-macam lagi lah. Cos this time laki aku takde di sisi. Dah 2 tahun pjj kot. And he will continue to work far from home till 2020.

Haihhhhh



P/s: Scheduled post again. Written on 28/8/2018

Written By Ryehana

0 comments: