Sunday, July 29, 2012

Tough week

bismIllah...



I've been meaning to write since a couple of days ago. My mind was bursting with tonnes of things to jot down, to reflect.... but I didn't have the time!

It was definitely a tough week but thank God the worst is over. Tinggal nak settlekan pengeposan je...

Well, what I've been up to...?

1st sekali, barang-barang Ergo, Trunki and Skiphop sampai.
Tak banyak cos aku amik pre-order je. 




 After that, my Quinny strollers arrive!
Pengsan aku cos bila dah tengok depan mata baru rasa macam banyak. 
Haha...

Thank God they're already in boxes so tak payah nak bungkus-bungkus.
Pos je gitu :p



 Bersusun depan porch cos nak terus dipos pada customers petang tu jugak.
Nasib baik la suamiku ada di Lumut time ni. Dia la yang hangkut semua stroller ni masuk CRV.
We have to make 2 trips to Poslaju Sitiawan on that day.

Tapi ada balance lagi kat umah. hehe...



Last but not least...

 Boba baby carriers!

Giler banyak sungguh order kali ni... sebab?
Dah lama corak Tweet and Soho sold out.
So memang terkumpul la order-order tu.
Sekali sampai, haaa.. pengsan nak membungkus!




Parcel berisi Boba carriers dan barang-barang yang customer tambah (add-on).
Ni tak abis lagi membungkus ni.
Bayangkan dari pagi sampai petang aku membungkus, membalas emel, membalas mesej kat FB, check akaun samada betuike orang dah bankin, jawab call etc.

The day went by like a blur.

Pastu malam ni, baru aku tau aku dah TERSALAH POS.

Aku pos Boba carrier pada orang yang aku dah pos Boba carrier minggu lepas.
Geddit?

Patut la dia tanya, "Ana pos ape?" 
Rupanya aku dah pos dah la baby carrier kat dia minggu lepas!

Bengong.

Now, I need her help to post the item to my other customer.

HAHAHA.

Ni first time ok!

Nampak sangat busy nak mampus.

Hopefully tak berlaku lagi...

Ape pun aku bersyukur sebab Allah masih surrounded me with kind, responsible, anf beautiful people.

Kalau tak, wassalam jelah aku nak dapat balik baby carrier tu kan.

Kalau harga puluh-puluh ringgit pun dah berpeluh, ni lak ratusan ringgit!
Memang nak luruh jantung gak la tadi. huhu

K, tu je nak citer.

Esok kalau sempat nak update blog Razin.

Banyak sangat progress!

Till then... ciao.



Written By Ryehana
alhamdulIllah...

3 comments:

Jezze said...

pergh... bizz masyuk eh...

deena awanis said...

wah...makin maju bisnes woman ni skrg..good luck ana..

Mama Panda said...

To Jezze: Alhamdulillah.. boleh la..

To Deena Awanis: Thanks Deena... hehehe...