Saturday, July 2, 2011

Always filled.

bismIllah...


So freaking busy lately. My free time was always filled with things to do... so macam takde free time jugak la kan? huhu...

Selamat sudah 30 Jun dan kelam-kabut year end closing. Macam hape... dengan kena marah ngan superior, kena siapkan itu, kena betulkan ini... alahai... sakit kepala pun buat bodo jela. Buat jela keje... Ni pun OT tak submit lagi. Hari ni baru nak buat, Isnin baru submit. Tak larat dah aku semalam... Kuar ofis 7.45 pm... Lemau sungguh rase badan.

My hubby is currently away... Sailing... Next week balik la. Sekejap je... Hari ni pas keje balik Beruas la nak relaks-relaks... (Kat Beruas ada Nini and Mamito yang leh take over melayan Razin. hehehehe)

Setakat ni alhamdulillah Diyana masih nak jaga Razin... Takde lak dia sibuk-sibuk nak cari keje lain ke ape ke... tho it's bad on her side, but aku lega sesangatttt... Tapi satu je. Selepas seminggu lebih ber'disposable diaper' sebab nak abiskan stok DD yang size S (Razin dah nak tak muat!), Diyana macam malas nak pakaikan Razin cloth diaper.

Pagi tadi aku tegur, "Debab, bagi Razin pakai cd tau. Cd banyak-banyak aku beli tak pakai buat ape. Takkan sehari ko pakai 2 helai je... aku nak basuh pun malas." <--- ada banyak-banyak baru best nak wat laundry. hehe

"Mmmm yelaa" itu je dia jawab.

"Kalau ko maleh nak bilas dia berak, bior jela dalam bilik air belakang tu. Nanti aku balik, aku bilas laaa"

"Mmmm ok."


Well, that's Diyana a.k.a Debab for you. A person with very little words. :P

Anyway, petang tadi tengok dah 4,5 helai cd kotor dalam baldi. hehehe... Bagus! Esok pagi before kerja aku proses.

I still use DD... tapi untuk outings sahaja. And sometimes at night kalau malas. Tapi during weekends, memang confirm full CD la cos suka nak tukar-tukar cd Razin. :)

Aku ada 3 helai Bamboolite cds on the way... tak sabo nyer... huhu...


******


Razin is sleeping so I could update my blog now. Asyik tertangguh je... padahal I have so many things to jot down. Hmm...

I miss having a 'Me' time.

Dah lame nak gunting rambut (nak nipiskan actually) tapi takde masa. Aku memang tak reti jaga rambut panjang. Rasa berkerak je kulit kepala cos tebal, panas dan berpeluh.

Dah lame tak tengok wayang. Hubby pun said the same thing the other day. He wanted to watcg Transformers 3. Oh, so do I! But I don't have any time to spare. Busy week lorr...

Bile last time aku tengok wayang dengan hubby? Ohhhhh... LAME GILA. Cos I don't even remember! (dah lame sangat la tu)

Rindu nak dating berdua. Sekarang memang kalau keluar mesti Razin ikut. Tapi kira ok gak la Diyana dok ngan kitorang. Selalu gak le kuar berdua beli barang... Tapi, beli barang jela! Lain takde. :(

Masak?

Lagi la... takde masa nak masak. Dah 2 minggu kot xmasak. Setakat goreng keropok lekor ada ar. Haishhh... I feel like such a bad wife. :(

Sebab... aku buat keje lembab. kang baru nak kupas-kupas itu ini Razin menangis... Hubby lak memang tak reti jaga Razin time nangis. Aku jugakk kena jaga Razin... so bab memasak selalu pass kat hubby le. Tak best la kan... Walaupun he can cook well (and rajin masak), tak best ar... cos tu keje bini kan? :|

Masa aku terhad gile lately. Nak kejar makan, pam susu, cuci botol-botol storage, mesin baju... haihhh... nasib baik la ada Diyana. Dia dah jadi babysitter Razin merangkap helper aku gak le. Aku basuh baju dalam mesin, dia sidai. KADANG-KADANG dia lipat. Kadang2 je ek. hehe.... And kekadang dia masak. Nasi jela selalunya. Kalau dia rajin baru ada lauk, kalo tak makan nasi ngan telur goreng je. huhuhuhu...

Alhamdulillah. Lega aku ada Diyana. At least kalau pesan, dia buat.

"Debab, kalo ko free ko sapu depan ni. Berhabuk la"

"Mmmm..." <--- jawapan dari Diyana. Tapi memang dia akan buat la.



"Debab, masak tak?"

"Masak nasi je"

"Bawak kuar sotong dalam peti ais. Masak sayur... sotong nanti aku balik masak"

"K..."


Bila balik, tengok-tengok dengan sotong pun dia masak sekali. Heee... bagus kan? :P

Takpela, nanti ade rezeki lebih aku UP sikit gaji... Currently kitorang bagi RM200 sebulan je. :P Tapi stended kalo kuar shopping, ape dia amik aku bayar je... same goes with topups, junk food bla bla bla. Ala, takkan ngan adik sendiri nak berkira kan. Kecuali kalau aku dah bengkrap.. selalunya hujung bulan... so kalau nak topup, bak sini duit. kehkehkeh

Eh ok la. That's all for now.

Beginning entry ni dah kena edit untuk tarikh pagi ni. Actually, menaip malam tadi tapi terhenti jap susukan Razin. Then macam biase la kalau breastfeed sambil baring ni, ngan aku aku sekali tertido. huhu

Salam...




alhamdulIllah...

4 comments:

amal said...

nasib baik ada adik yang boleh membantu kan.. hmm nak kena cari jugak tu quality time together dengan husband :) bout the masak thing, don't feel so bad. husband paham tu, u are busy with his son :)

[DnaZz] said...

agree with amal..
mcm tu la kn kta mak2baru ni mmg tak mng tgn..

wifenavy said...

Ryehana,
update cecepat.. Jumaat ni dah gerak ke Kelantan lak.. nak settlekan gift ni.. mintak tinggalkan alamat kat emel ni ye : misslepat@gmail.com.. tq

Ryehanna said...

To Amal: mudah2an paham le.. hehehe... and yes, baru2 kahwin ni spend la masa kualiti ngan hubby puas2. nnt dh ada baby mmg masa nk mesra2 tu berkurang sedikit (sikit jela, bukan xde lgsg) :P


To Dnazz: Memang pun.. almaklum, baru jadi Mak. Nanti dah berderet anak dh terer le kot. hehehe


To Wifenavy: Nak update ape kak? Btw, dah emel dah kat emel tu... almaklum skrg ni busy sikit. nak update blog pn xde masa..