Wednesday, July 20, 2011

Sedih...

bismIllah...

Mood tak okey.

Hati rasa berat sangat.

Sedih...

Jumaat ni ada training kat PD. Training yang ala bina semangat. Untuk semua staff kompeni... Satu Malaysia sumer kena pergi.

This means Razin kena tinggal.

Aku sedih arr... sedih gile cos aku tak pernah tinggal Razin lagi. Tidur malamnye tak pernah lagi tanpa Mak dia ni. T____T

Aku sedih sebab malam-malam dia suka 'bergayut' untuk tidur. Abis, kalau Mak dia takde, nak bergayut dengan siapakah?? T____T

Ala... baru taip camni dah nak menitik air mata aku dah. Huhu...

Jumaat lambat lagi kan?

Tapi esok aku dah kena gerak ke KL dah. Diorang kumpul staff yang bukan dari area KL di Novotel Hotel (a walking distance from KL office). So, kena tidur 1 malam kat Novotel baru esoknye (Jumaat) gerak ke Port Dickson ramai-ramai naik bas.

Yes, aku memang ada consider nak bawak Razin ke PD sekali. Dok at the same hotel. Selain dari budget tak berapa nak ada, staff-staff yang pergi sebelum aku (Ganesh dah pergi weekend lepas) bagitau yang pukul 1 pagi baru balik bilik untuk tidur. Memang semua kena 'belasah' gila-gila la... Outdoor activities mostly. Memang penat. And of cos, mane der orang bawak anak kan... so... TERpaksa tinggalkan Razin...

Stok susu ibu memang yilekk la... cos aku ni jenis pam, bagi..pam, bagi.. However, ok la since Razin dah leh minum susu formula. Minum jela susu tin ek Razin...

Aku just sedih part nak tido malam-malam tu... isk...

Esok dah nak kena hantar Razin balik Beruas la. Hubby suh aku hantar hari ni, tapi... waaaa xmo la. Nak tido 1 malam lagi dengan Razin before hantar dia ke Beruas.

Malam tadi Razin cam tau-tau Mak dia nak tinggal dia lama. Kul 12 dia jaga ajak main. Tak nak susu, tak nak peluk-peluk tapi nak 'bersembang'. Bila kita wat dek tak layan dia, mulala tarik-tarik rambut Mak dia ni.

Alahai Razin... Pukul 1 lebih jugak baru tido malam tadi. Tido pun lasak dah sekarang... Aku rasa dia berpusing-pusing cos nak meniarap kot? Subuh tadi aku tengok kepala Razin dah kat perut aku and kakinya menjulur ke tepi. *cute*


Arghhhh malasnye nak pergi benda alah ni!!

Aku malas gile nak drive ke KL. Kena drive sorang-sorang la cos Ganesh dah pergi dah last weekend. Orang dari Penang takkan nak singgah Lumut semata-mata amik aku?? Ganesh kata, another way is aku transfer kereta ke Penang and pergi sama2 dengan orang Penang.

Ahhhhh malasnyeeee!!

I hate driving alone.

I hate leaving my son.

:(






alhamdulIllah...

5 comments:

amal said...

alahai.. sayu je baca.. by reading this, i can understand how u feel. sabarla ek, nak buat macamana dah keje kan huhuh.. Razin good boy. Mak takde kejap je kan. No worries, masa pantas berlalu :)

Ryehanna said...

sedih jugak!

part malam2 tu yang hiba tu... confirm mak dia ni bantai mengobak malam2.huhu

bArdbOO said...

jgn lupa tinggalkan baju awk yg dah dipakai..kalau razin rindu kat mama dia, bolehlah bau2 baju tu..

wifenavy said...

ha laaaa hai.. Hubby tak de tak pe lagik.. Anak tak de.. tak lelap tido la.. (walaupun sejak dia lahir kita tak penah tido nyenyak pun..)

deena awanis said...

paham perasaan ana..isnin ngn selasa ada conference kat KLCC balik umah malam rafique dah tido..pun sedih..apetah lagi kena tinggal bermalam2..hukhuk..sedih..