Friday, July 29, 2011

Aku rindu...

bismIllah...


Aku rindu sebenarnya nak berdating ngan hubby. Aku rindu nak habiskan masa bersama dia sahaja. Aku rindu...

Aku rindu nak menonton wayang dengan hubby. Aku rindu nak peluk-peluk dia sambil tengok movie. Aku rindu...

Aku rindu nak bersilat di dapur, memasak untuk dia. Aku rindu nak betul-betul layan dia makan. Aku rindu...

Aku rindu nak sama-sama cuci rumah. Aku sapu, dia mop. Dia mesin baju, aku sidai and lipat. Aku rindu...

Aku rindu nak buat sesuatu yang spontan bersama. Doing things we didn't planned. Doing things to spend some time together. Aku rindu...

Aku rindu masa kita berdua. Hanya kita berdua di rumah. Aku rindu...



Maafkan aku jika tidak seperti dulu, sayang...

Aku juga rindu aku yang dulu... I'm crankier now, I know...

Aku cuba tidak menyisihkan kamu.

Aku letih. Masa yang ada seperti tidak cukup bagiku. Maafkan aku...

How I wish I'm a fulltime housewife~


Well, semua yang berlaku ada hikmahnye...
I never regretted having a baby early in this marriage. NO! certainly no. I just wish I could handle my time more efficiently, that's all.

Aku stress bab kerja. Bengang kalau time Maghrib baru nak punch balik. :(

But for those yang 'belum ada rezeki' lagi, do not fret. Maybe Allah nak bagi kamu honeymoon sepuas-puasnya before ada orang baru. Cos a child definitely will change your life.

I'm a little worried, tho. Kalau baru anak seorang dah rasa overwhelmed and letih manjang, how to add more children? Oh yes, I do want more children. Tunggu Razin besar sikit... insya Allah. ;)

Salam sayang...

p/s: esok hubby balik sailing <3 <3! yeayyyyyyy ^___^


alhamdulIllah...

6 comments:

rAtu saLju™ said...

salam...

huhuh,touching sket bace entri nie...
aku yg lum ada ank ni pon rindu sumer tu sbb hubby aku slalu sebuk..
even sabtu ahad pon kdg2 keje..

tapi mungkin lepas duk umah sewa sndri nnti kami akan lebih bnyk masa bersama..insyallah

hope so...salam ramadhan dear..

Pocket said...

memang,
kalau dah ada anak satu, memang lain trus idup jadinya..

suka ayat kamu ..
'kamu honeymoon sepuas-puasnya before ada orang baru..'

yes, pasal bila dah ada budak kecik tu, silap silap tido pun jauh jauh gitu :_)

bArdbOO said...

Sy pun sama..huhu...inilah dilema ibu2 baru kot...

Ryehanna said...

To Ratu Salju: Semua yg berlaku ada hikmahnye kan...
salam ramadhan to u too :D


To Pocket: Thanks for dropping by! and yes, mmg akan ada je part 'tido jauh' tu. huhuhuhu


To Bardboo: Hmmm i guess so too.. still nak get used to having a baby kot? :D

amal said...

huuuuu sayu... feeling the same thing.. yeah, ada org cakap jgn ada baby cepat sangat, nanti tak puas honeymoon. tapi dah tercepat jugak dah ni, apa boleh buat. rezeki jangan ditolak kan.. insyaallah ada hikmahnya. time razin tido tuh bulehla manja2 ehe

Ryehanna said...

HAHAHAHA.. yela, ape2 kena tgg baby tido ler. kikikikiki...

and yes, dah rezeki kan... terima jela ;)