Friday, July 29, 2011

Masa

bismIllah...


Kadang-kadang, ku rasakan masa berlalu dengan sangat lambat.

Tapi most of the time, masa berlalu dengan sangat cepat.

Aku selalu tak cukup masa. Terkejar-kejar...

I don't have 'me' time anymore. 'Me and Razin' time, yes. But ME alone, no.

Takpelah. Menjadi seorang ibu lebih banyak tanggungjawabnya... Love every seconds with my baby.

Sekarang ni aku just stress sikit. Sebab arini busy. Fed up.

Branch Lumut ni tak cukup staff ar... kena tambah lagi sorang. Tumpo la salah seorang dari kami (Me and Ganesh) kalau salah seorang cuti or MC. Memang masak.

Macam arini... tak sempat nak makan, nak pam or solat... Customer call dah sampai jeti Lumut. Padahal reservation pukul 4 petang! Sampai pukul 12 lebih.. aku baru nak melantak. Cam taikkk...

Aku rasa macam nak pergi bercuti je. Seminggu tanpa pikir hal kerja. Stress kepala otak bace emel ni sume. huhuhuhu....

Laki aku tak balik sailing lagi ni. Aihhh nak ngadu tak tau kat sape.

K la... bai


"Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu di dalam kerugian. Kecuali mereka yang beriman, beramal soleh dan berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran." (Al 'Asr 103: 1-3)



Salam


alhamdulIllah...

2 comments:

amal said...

nak tambah staff?? nak nak hahahaha... *am still desperately looking for job in Lumut uhuuu*

Ryehanna said...

tp ni keje yg gaji rendah tp keje byk le amal... lgpn kurang sesuai ngan org pompuan... nak cari staff lelaki. :P