Friday, October 7, 2011

Finally...

bismIllah...


I can wear my contacts back!!

Abaikan muka sememeh aku tu...
Maleh nak mekap... lipstik je udah...



Since aku beranakkan Razin last March, aku takleh pakai contact lens. Kalau pakai jer, esok dan 2 hari pastu mata aku sakit and merah-merah. So memang aku tak pakai ler...

Tapi last 2 days, aku try pakai lens sebab spek aku dah macam hampeh. Senget benget (ape taknye, asyik le kena duduk) dan kalau pakai je mesti melurut jatuh dari hidung... hidung lak kembang, tak mancung. ahahaha... so aku pakai lens kelmarin...

Result? Ok je.. tak pedih, tak merah pun mata aku.

Apa lagi, arini aku pakai lens lagi...

Akhirnye... selepas almost 7 months melahirkan anak baru mata aku okey...

Last 2,3 months aku ade nak buat spek baru kat England Optical tapi optometrist tu kata kalau baru pas beranak memang amik masa untuk mata tu kembali mcm before beranak... sebab katanya power mata aku tak stabil...

Well...

Takpela, yang penting sekarang aku dah leh pakai lens.

Aku tak suke pakai cermin mata. Rimas... Dan bagi aku, kalau aku bercermin mata, mekap le camne pun tetap buruk. hahahaha.. sebab tu kalau aku pakai spek, lagilahhhh sememeh muka aku.. :P

Hihi... tu je nak citer. Lame tak tempek muka sendiri kat blog... huahuahua


***IKLAN:
Cute Baby Gap and Jumping Beans rompers for your lil ones!
From as low as RM25/piece... available in many sizes!

Check out Mama Panda Store in FB!

You're always welcome to email me at sakura_anna@hotmail.com

Thanks..


p/s: Pasni setiap hujung entry mesti ada iklan gamaknye... wakakaka... jangan mara... :P



alhamdulIllah...

0 comments: