Thursday, September 27, 2012

Bengang

bismIllah...


Stress cos banyak benda pending. And kalau bukan pending pun, things didn't go as planned.

1 of the supplier delayed in giving me an invoice. So lambat la sikit dapat barang. Hopefully esok dia hantar invoice.

Satu lagi, order carseats aku tak cukup! I ordered 10 units and they only give me 7! Giler... stress gilababi aku masa tengok invoice. Sebab masa tu aku kat luar busy nak pos barang kat poslaju, terlupa dan tak dapat nak call salesman aku and tanya why laaaaa tak cukup??

Tension cos orang dah bayar/bagi deposit plak tu... and tunggu since August ok. Ni tak cukup plak. Alasan? Sebab aku order sikit jer, diorang dahulukan yang order banyak. Bila aku sms tanya kenapa tak cukup (bukan kat salesman, tapi yang tukang pack and pos), dia kata memang warna yang aku nak tu takde and tak cukup. Suruh order lagi kat salesman aku for next shipment. Then, next shipment nak sampai tu bila?? Serabut betol kepala otak aku. Esok aku akan call salesman tu tanya... aritu kata ok, semua ok... tup2 tak cukup ni aku upset ni. :((

Sakit hati cos aku ni cash term ok. Takleh ke korang dulukan aku nyer order... orang lain bayar guna cheque, nak tunggu payment clear bla bla bla. Aku ni ko bagi invoice aku terus bayar, takde delay-delay punyer.

Dahla arini first time dalam hidup aku, aku nak pos barang tapi barangnye tak bawak ke poslaju. Yang tak nak pos plak boleh terbawak (tak nak pos lagi cos belum bayo, saje bungkus awal2). Udah kena usung bawak balik semula...

Ni sebab laki aku yang angkut barang-barang masuk kereta. Tak sangka la plak dia tak nampak ada parcel lagi atas meja... adeiiii... tension betul. Nasib baik la customer baik-baik hati kata tak urgent and pos esok pun takpe.

Tapi aku tak suka... aku tak suka delay pos barang orang. And tentang carseat tu, aku tak suka nak bagitau 'you have to wait again if you want to order' or refund duit orang. Aku bengang cos salesman tu tak bagitau awal-awal. Kalau dia bagitau awal, at least customer tau and leh cari kat seller lain. Haihhhhh geram betul la.

I'm a perfectionist. And maybe a bit of control freak. I hate it when things is out of my control. Rasa nak buka kedai and order and simpan stok banyak-banyak. Puas hati. Tapiiiii... well, let's be honest. I'm not there yet.

Oh ya Allah... kuatkanlah semangat hambaMu ini.... Berikanlah aku kesabaran, kekuatan dan kelapangan hati. Permudahkanlah urusan-urusanku ya Allah....


Written By Ryehana
alhamdulIllah...

0 comments: