Friday, September 14, 2012

Bila dah tak tahan

bismIllah...


Malam ni memang dah tak tertahan rasanya. Panas... Rimas...

So I decided to cut my own hair.

The last time I had proper haircut kat kedai gunting rambut was when... Hmmm, so long ago and I can't remember.

Rasenya since mengandung kot. Yup, I think so.

So lepas beranakkan Razin, langsung tak penah ke kedai untuk gunting rambut cos takde masa and takde orang tengokkan Razin bila aku ada masa.

However, aku dah pernah dah gunting rambut sendiri. Pas beranak dulu rasenya ade sekali aku gunting sendiri kat Lumut.

Tonight, I did it again.

Sebab dah panjang sangat and selalu kusut kat bahagian hujung. Sakit bila tarik-tarik untuk sikat. Plus, kulit kepala aku memang berkelemumur. Bila rambut panjang rasa macam seksa sangat nak cuci and maintain. So, aku gunting dalam 2,3 inci kot.

Tengok cermin and chop chop chop!

Before...


Well, kalau betul rambut aku lurus macam ni, aku tak gunting kot. haha...
Panjang je almost camni (mine is shorter la)...
My hair is so frizzy! Kembang sangat.
yela, tak penah buat treatment jadah ape pun. 
So memang rimas!



Maka... aku pun tengok cermin and gunting belah kiri and kanan (bawak ke depan). Rambut belakang aku biar tak gunting... heeeee

Selepas dipotong, jadi la cam kat bawah ni (lebih kurang)


The messiness pun almost the same. 
Haha!



Sekarang aku ade problem iaitu rambut belakang ni camne nak gunting?

Boleh imagine camne huduhnye rupa rambut aku? Depan pendek, belakang panjang? Kalau kemas takpe lagi... fashion kekonon. Tapi ni kejap-kejap rambut belakang yang panjang tu ke depan gak.
Cam siot je... ahahahaha...

Aku tak gunting lagi cos takut terpendek sangat (sayang le plak). Lagipun memang balik Perak nanti nak pergi gunting rambut jugak. so tak nak disaster sangat rupa rambut aku... =P

Nak suruh husband guntingkan tapi dia buat dek je... esok nak suruh lagi.


Nak rambut camni sebenarnye...

walaupun aku rasa aku ni tak sesuai ade fringe (cos dah panjang je kena la potong kan), tapi teringin gak le...

And rambut ni kena pakai curling iron supaya elok hujung rambut tu masuk ke dalam kan...

Alaaaa... tak koser ler... Plus, aku akan ikat je rambut all the time (kecuali tido)

 


Sekian.

Tu je nak cite. hihihihihihi... bye.

**Gambar-gambar from google images.



Written By Ryehana
alhamdulIllah...

1 comments:

Jannah The Nanny said...

if nk wat rambut kedalam mcm gmbar last tu, boleh je jadi kalau slalu sikat dari arah dalam.. insyaAllah lama2 mmg jadi sendiri..takpayah pakai curling iron pon .hehe :)