Saturday, July 18, 2015

Selamat Hari Raya

Bismillahirrahmanirrahim...


Dah lepas pukul 12 tengah malam. Dah masuk hari Sabtu dah pun. 

Rayanya hari Jumaat, 17 July 2015.

Anyway, Selamat Hari Raya to all readers yang beberapa kerat bace blog ni... Kikiki

Biasela blog suam-suam kuku...

38 weeks and 4 days. Masih belum beranak. Tho I do feel a bit different tonight.

Can't sleep. Sakit pinggang ya amat. Adehhhh... Tadi sakit perut tak tau nak membuang ke nak beranak... Tapi nak membuang je sebenarnya hahaha...

Adoiyai... Risau gak cos kat Beruas ni. Aku rasa ptg esok kena balik Lumut la kot. Risau lak kalau nak bersalin dah.

Now takde contractions ape pun tapi sakit pinggang and sakit kat bawah. Macam kepala baby dah ke bawah sangat....

Tadi jiran aka best fren Mamito iaitu Mak Cik Pah dah tegur "ehh macam dah ke bawah benor dah perut kamu ni... Nak beranak sgt dah ni... Entah-entah esok beranak"

Hahaha... Biar betik.

Cuak gak.

Tapi takkan takde tanda kan... Selalunye (mengikut pengalaman bersalin Razin dulu) mesti ade tanda. Tompok darah ke... Ni takde ape pun.

So tunggu jelah... 


Ikutkan memang tak sabo dah nak beranak. Beso gila perut aku. Merekah-rekah dah kulit (stretchmarks le maknanya) perut. Macam tembikai hahahaha...

Pedulikla kan. Melahirkan zuriat hehe...

I'm blessed to be with my family now. Hubby has been great with all the cookings and kids. Fyi, I don't cook AT ALL since preggy... Laki aku je masak. Alhamdulillah la dpt laki reti masak. Huhu...

Kali ni aku nak dia teman kat labor room kalau ade rezeki. Sebab tak pernah merasa lagi. Semoga ade la rezeki...

As much as I'm confident I'll have a vaginal birth, I do reserve some mental preparation for an emergency csect if I ever would have one. We never knows right... All in Allah's plan.

Okla bateri pun nak kong dah.

Till then.

Toodles!



Alhamdulillah...

2 comments:

FatinArina Abdullah said...

Lama xjenguk blog nih! Semoga dipermudahkan ye.. n selamat hari raya

FatinArina Abdullah said...
This comment has been removed by a blog administrator.