Sunday, August 2, 2015

5th day

Bismillahirrahmanirrahim...


5.55am

Baby dah tidur semula lepas bagi susu 60ml. Bottle fed. Formula milk.. Sebab tak sempat nak pam. Malam tadi aku penat sesangat... Hours of trying to coax him to suckle... Dapatla dia nyusu sikit. Pehtu tido or melalak nak botol. Geram betul aku cos dia maleh nak direct feed...

Bengkak susu pun yer... Stress gila. Nasib baik lepas tuam macam ok sikit. Sakit oi berbonjol2 jadinya... Nasib baik tak demam.

Aku dah tak ingat pengalaman masa Raul dulu camne... Memang bagi FM jugak awalnye cos aku tak larat nak bangun... Sakit gile kat tempat czer. And masa 1st czer dulu memang aku rasa teruk sesangat... Alhamdulillah this time aku larat jugakla bangun untuk pangku baby nyusu... Tho i must admit my back is killing me :(

Mamito has been helping me since day 1. Dia tau aku camne kalau penat... Budak kecik tak bersalah pun kena marah. Alhamdulillah so far I still can keep my calm... Ade 3,4x jela termarah baby cos dia takmo suck. Penat, bengkak and sakit pinggang... T.T

Aku belum start berurut lagi... Makcik yang aku slalu urut tu tak dapat dihubungi. So aku call spa depan umah ni je... Spa tu ade wat khidmat urut orang bersalin gak. Hopefully ok la... Dia akan dtg hari ke-7 nanti.

Nurse KKIA Sitiawan dah start datang melawat since Jumaat. So dah 2x datang. Arini Ahad pun nak datang lagi... Yang semalam cakap baby ade mild jaundice. Haihhh ni yang tak larat. Bab jaundice ni... Budak ni dahla takmo menetek sangat. 



Razin has been a great "abg long". Helped me to fetch stuff... Very loving towards his baby bro, and tolong kontrol Raul for squashing lil baby.

Raul? He's an adorable toddler... Dia sabgat loving tapi still tak reti nak control lagi. Semalam dapat naik atas katil seronok gila (katil has been off limits to him sejak dia cuba cepukk kepala baby). Excited tengok baby baru... And when I let him to get closer to the baby, he kissed baby's head. Awwww... Air liur Raul pun selambak jatuh atas dahi adik hahaha... 

Sian gak kat Raul cos Mak tak dapat nak manja2 and dukung Raul... Mak takleh angkat berat2 lagi... And Raul is 12kg-ish! Huahua


Alhamdulillah i feel so blessed with the 3 heroes.


"Hi... I'm the newest baby bro. U can call me Raiq"

Hehe...

Baby Raiq for now.



Nanti hari ke-7 baru kita umum full name. Dah daftar dah hari Jumaat lepas btw. Ayah kena settlekan cepat cos Monday ni dah start kerja semula. Ayah cuti seminggu je and dah cuti sejak tarikh due date aritu... Nak wat cmne kan, "Sedia Berkorban" 

Ok dah 6 suku pagi. Nak kejut orang Subuh.

Adios. 


Alhamdulillah....

1 comments:

Hana Soffelia said...

congratulation for 3rd baby. Suka nama Raiq tu. Selamat berpantang