Monday, May 10, 2010

Updates.

bismIllah...


I was supposed to go to work yesterday (Sunday) but didn't cos I was down with sore throat and running nose. Nasibaik tak demam jugak. Alhamdulillah. So, terpaksa la aku mencari klinik 24jam kat Pandan Jaya... boleh tak aku dah lalu depan Klinik Kita tapi tak nampak klinik tu?? bengong... bawak Nini pun setakat peneman jela. Bukan nak tengok-tengokkan... hampeh. Serius, semalam memang tak larat gile tapi terpaksa gagahkan jugak untuk ke klinik cos nak amik MC. MC ari Ahad... Doc pun muka semacam je bila aku mintak mc... adehhh..

Sebelum semalam, aku kuar dengan Mr CC mencari barang-barang yang tak lengkap lagi... So, dah beli kemeja and wallet+belt untuk dia. For me, just shoes. Itu je yang sempat dibeli... Maknanya aku ni tinggal lagi satu barang tak beli lagi... sama ada jam tangan atau handbag. Tapi aku more ke arah jam tangan sebab aku bukan jenis pakai handbag sangat pun. Takde maknanya nak bertukar-tukar handbag setiap kali kuar... oh tidak... aku jenis yang kalau ada handbag, itu jela aku pakai sampai nak jahanam. hehe... So, just kena beli jam jela...

Nini kata kasut hantaran aku macam ganas je. Takde rupa kasut hantaran... Ahhh pedulik hape aku... aku yang nak pakai!

Hantaran kami ni ikut suka-suka hati je nak bagi ape. Lantak... malas nak pikir...

Pagi Ahad, Mamito called. Haram aku wish dia Mother's Day pun. Huahuahua... tapi pelik kan, sejarah hari Ibu ni berkaitan dengan budaya asing jugak. Kalau Valentine's Day haram sambut, Mother's Day....?

"People in many ancient cultures celebrated holidays honoring motherhood, personified as a goddess. Here are just a few of those:
  • ancient Greeks celebrated a holiday in honor of Rhea, the mother of the gods
  • ancient Romans celebrated a holiday in honor of Cybele, a mother goddess, March 22-25 - the celebrations were notorious enough that followers of Cybele were banished from Rome
  • in the British Isles and Celtic Europe, the goddess Brigid, and later her successor St. Brigid, were honored with a spring Mother's Day, connected with the first milk of the ewes"


Bukankah hari-hari kita kena meraikan insan yang melahirkan kita? Takkan nak tunggu Mother's Day jugak baru nak raikan dia?

Hmm... sebelum ni ada gak wish Mak aku Mother's Day... tapi baru hari ni aku terfikir tentang sejarah hari ibu ni... kita tiru orang gak... hmphhh!

Macam orang yang sambut Valentine's Day kita kutuk cos tiru budaya orang kapiaq... tapi, same jela ngan Mother's Day... cuma orang yang diraikan berbeza, so takpe ek?

Takpelah, abaikan ngomelan orang kurang ilmu ni... sejak kecik lagi sambutan Mother's Day ni orang sambut je... so... lantak la. Buang yang keruh, ambil yang jernih.

Anyway....

Mom updated me with what she has prepared for my wedding day. Dia dah chop umah Dato' Anuar di seberang jalan untuk tempat bertanggak mempelai lelaki pada wedding aku nanti. Umah tu jugak tempat saudara-mara aku bermalam cos kalau nak campur umah aku dan umah Mak Yang, memang tak muat. Rumah sewa sebelah rumah pun dah ada orang sewa... so takleh nak watpe dah.

Mak juga kata baju aku dah siap... Nak dihantar kat kawan dia lak untuk dijahit manik. Risaunya toksah cakap la....
:pandaGeli_03::pandaGeli_03::pandaGeli_03:


Mmmm.... lagi ape ek?

Oh yer, Mak juga dah book red carpet wehhhhh! Bior benor! Masa dapat tau, aku tergelak gak la... Giler... aku malu weh. Aku segan la nak bersword barel bagai ni... tapi mak aku cam hepi, so biar....

Mak jugak dah menempah baju kurung untuk aku dan Nini untuk kenduri di sebelah lelaki. Kenala sopan-sopan sikit pegi umah mentua, ye dak? mueheheheh...

Pelamin... ermmm.. pelamin aku tak tau ape cerita.

Takpela, bebila free aku update lagi... ni update pun cos terjaga and takleh tido...

Oh, lupe lak. Aku dah tengok Ironman 2 dan jugak The Losers. Dua-dua best! tapi aku lebih suke citer The Losers kot (sebab ada Chris Evans yang super duper hot!!). Beautiful bod!! hehehe...

Suke watak Jensen yang dilakonkan beliau. SO comel!
:pandaGeli_09::pandaGeli_09::pandaGeli_09:

Walaupun filem The Losers tu kaw-kaw punyer kena kritik, aku peduli hape... yang aku tau, aku suke citer tu. Paling best part Chris Evans nyanyi lagu 'Don't Stop Believing'. haha... Terus nak buat lagu tu jadi ringtone.

Okey. That's all.

Salam.



alhamdulIllah...

6 comments:

apiih said...

dalam sakit-sakit pon still sempat updates blog..huhuhu..ade keinginan utk mengupdate disitu..huhu

yanie said...

get well soon!

deena awanis said...

x sabar nak tunngu majlis kawen itu..dari zaman sekolah, aku memang teringin gila nak lalu bawah pedang time kawen..tapi x dapat cik abang askar le plak..hehehe

Mr PenyuBiru said...

nnt ko dah jadik ibu nnt aku wish tuk ko ek.hehe..

noor afzan said...

wah...
banayk dah preparationnya..
makin lama makin berdebar lak yea..
semoga segalanay berjalan lancar.
aaminn~

Nurulhuda|Adlie said...

setuju! brg hantaran ptt bagi je ape kita nak pakai, tak yah kira benda lain, beli cuma lawa display je watpe kan.. :)