Monday, November 22, 2010

At Lumut Downtown, Marina Island

bismIllah...


Akhirnya baru dapat nak mencatat di blog. Seminggu tak online... sebab lupe nak amik broadband kat kampung... bila kat Beruas malas nak online cos internet slow... takde HSDPA. :P



Well, aku sekarang berada di ofis Lumut, Marina Island. Ade 5 bijik kereta dah standby kat sini tapi customer masih takde... So agak kebosanan jugak la... tu yang aku ngupdate blog ni... hehe...

Hari ni baru masuk ofis... Last Thursday aku amik kunci ofis je... So today baru la dok godeh sana-sini... camne nak scan document, kenapa takleh login system bla bla bla...

Eh tapi aku patutnya masih cuti lagi ni tau... Boss KL (Head of West M'sia) kata aku patut mula keje 1st Dec. Hehe.. tapi boss northern region (Shan) mintak tolong standby for walk-ins so aku standby jela... alang-alang dah datang ofis... cos tadi Shan mintak aku check satu kereta... ada customer tertinggal spek. Tu yang aku datang... :)

Banyak benda kena belajar ni... almaklum, dah cuti seminggu... so banyak benda aku macam miss... Bila bace internal emails yang banyak tu, terus pening kepala aku... errmm...

Actually, aku baru je baik demam ni..(walaupun mulut masih rasa pahit)
Ni sumer penangan family day husbandku di Lost World of Tambun last Saturday.



Semuanya berpunca apabila lambat makan. Bergerak dari rumah awal pagi sebab nak berkumpul kat Taman Monyet (ke Taman Paya Bakau? aku tak ingat nama dia.. panggil taman monyet je) before gerak ke Tambun. Aku sempat makan nugget goreng 2 bijik je...

Lepas semua dah berkumpul, baru la gerak ke Tambun...
Sampai-sampai Tambun bukan terus makan. Tunggu ape tah lagi... tapi aku sempat gak lari cari air soya ngan buah-buahan potong. Bila dah time nak makan, perut aku dah masuk angin. Aku makan nasi beriyani tu tak sampai separuh. Haihhh

Dahla cuaca panas gile... aku lak ke hulu ke hilir ikut laki aku dan adik aku, Nini main air. Aku? Berendam sikit-sikit jela... berendam kat kolam air panas (time tengah hari buta!) dan berendam kat air sejuk tempat orang sejukkan badan... mane tak demam??

Hubby belanja Nini ikut... lagipun dia takut aku boring sorang-sorang...
Tengokle betapa teriknye mentari.. panas gilo.. huhu



Elok je blah dari Lost World tu, aku suruh hubby berenti dekat Giant cos nak termuntah.
Memang abis keluar segala isi perut. Laju je kuar macam air... sampai Beruas cos hantar Nini pun aku muntah lagi... langsung hilang selera makan. Sebenarnya takut nak makan cos taknak muntah.

Bila dah tak muntah, kena cirit-birit plak. Ingatkan nak terkentut, tapi rupanya nak terkeluar benda lain jugak. Seksa betul aku selama 2 hari... hari ni baru lega sikit. Tu pun sebab malam tadi aku berpeluh sakan kot. Abis tempat tidur basah ngan peluh je... huhu... T___T

Apa-apa pun, thanks bebanyak kat suamiku yang memahami ketidaksihatan ku. Semalam dia yang masak dinner... Sedar-sedar je, hubby kejut makan. huhu... nasibaik tak muntah balik. Tapi cirit-birit masih tak stop. huhu

------------------------------------------------------------------------------------------------

Aku baru jual* satu Sonata. Yeay! Mr Buckley, you're my first customer here! ^___^

Tak rugi melepak kat ofis ngan perut lapo... heheheh....

Okeylah... perut dah lapo. Kul 1.30 ni aku nak balik umah... Petang ni kalau rajin aku datang balik. hehe...

*jual=bagi customer sewa...


p/s: To Nurul, ni ha aku dah update blog... sori le lame tak update cos memang bantai cuti habis-habisan. Miss u guys... huhu


alhamdulIllah...

0 comments: