Friday, November 12, 2010

A mixed feeling

bismIllah...



Petang ni ada makan-makan sempena perpisahan aku ngan KL branch. Well... sedih gak nak tinggalkan branch yang paling busy sekali ni... Di sini lah aku belajar banyak benda... How to handle stress, how to handle customers bla bla bla... Most of all, I learned how to be strong and managed my emotions.

A leader shouldn't act emotionally... I personally dislike emotional, un-clever remarks (or should I say insulting remarks?)... but being a woman, sometimes it is uncontrollable. But a man who acts emotionally instead of professionally loses my respect.

Oh well... kerja pun kena berpolitik jugak. huhu... Really don't like that.

Rasa happy nak balik kampung... tapi rasa risau tu macam lagi banyak je... more responsibilities await me. oh no... :'(

However, I told myself I must be strong. This is work. Most of the time, I love my job. And most importantly, this job pays the bill, clothes and whatnots. Just bear with it laaa... periuk nasikku oi..

I'm a bit off at work today. Rasa tension, rasa sedih and rasa down gila-gila... Puncanya aku tahu. Sebab manusia, kerja dan perasaan. Rasa sebak je dari tadi... teriak pun dah juga. Haihhh tak tahu lah... hati oh hati...

Nak ke Lumut pun hati tak happy jugak bila pikir-pikirkan banyak perkara...

Nasibaik ada baby dalam perut. So I tell myself to be strong... I can get through this. My baby needs me strong and healthy. I shouldn't have let words and harsh actions to affect me.

I don't know why today rasa patah hati sangat-sangat. Heartbroken. Bak hatiku terbang dan melayang-layang tak ketentuan hala...

Dear God,
Help me...



alhamdulIllah...

2 comments:

PenuliS said...

gudluck di tempat baru.kuatkn hati!=)

::alwaniamalini:: said...

be strong!