Saturday, November 27, 2010

Balik kampung...

bismIllah...


Hubby tak jadi ikut sailing... apat cuti 6 hari lagi sejak semalam... He's been helping me with my work. Tolong hantar aku collect kereta kat Orient Star and alih-alih kereta kat parking Marina Island. Muahaha... Tak bergaji yer sayang... Tapi takpe la, dapat bawak macam-macam kereta walaupun sekejap. :P

Arini pun ada collection kat Orient Star lagi... So hubby kena tolong hantar lagi... Yer, aku malas nak claim teksi ke ape cos aku pun tak sure teksi kat sini ada resit ke?

Anyway, kejap lagi nak balik Beruas cos nak pergi kenduri kahwin Noriza. Balik kenduri baru la pergi collect kete kat hotel cos customer tu nak pulang kul 1 petang... Mmmm terpaksa la wat camtu...

So petang kang pas collect kereta customer, kami nak balik Pahang.

Sian kat hubby... last time balik Pahang adalah time raya aritu. Memang dah lama la tak balik sana... Nasib baik la aku memang masih 'floating' lagi. Officially masuk kerja 1st Dec, so ok la...

Semalam rumah didatangi oleh Mak, Mak Njang, Pak Njang, Eti dan Amirul (amirul mesti nyibuk gak). Diorang melawat rumah kami... Nasibaik la Nini dah gitau sehari sebelum semalam so memang dari pagi kami dah mengemas rumah. Vacuum cleaner pun baru beli sehari sebelum tu. Wakaka... So umah memang clear la... hek hek...

The only downside was; tak cukup perkakas dapur. Yela, duduk berdua je kan... makan pun simple-simple. so tak teringat la nak beli mangkuk banyak2, sudu garpu etc yang mencukupi. Pinggan makan tu ade la... melampau la kalau takde. Mak bawak bihun sup... yang ada cuma mangkuk-mangkuk comel... tak cukup besar... oh well... Sudu pun nasib baik cukup! haha... nasibaik mereka memahami. :)

Contoh makanan simple di rumah kami.
Hehe... biase la aku... malas....
(tak tau kenapa gambar senget)


Malam tadi terus pergi borong sudu garpu. LOL. Yang lain nanti dulu... slow2... ;p

Semalam juga mencatat satu sejarah hitam buat hubby....

Ikan koi yang dia dah bela selama setahun mati... Cos ikan tu melompat dari akuarium. Akuarium lak tak bertutup...

Patutnya ikan koi memang bukan duduk dalam akuarium kan... tapi sebab takde bajet lagi nak buat kolam, so ikan tu dok jela dalam akuarium. Dulu badan dia kecik je... sekarang dah besar sikit.... aktiviti melompat pun lebih power la kot...




Lambat sedar yang ikan dah melompat...
Bila letak balik memang tak timbul dah la...


Sebenarnya nak bela kucing gak, tapi sebab aku pregnant, so tak jadi la...
And mungkin dah ada baby nanti pun tak bela kucing kot.
Susah plak nanti... huhu (aku dah la malas!)


Ok, that's all for now. Nak siap pergi kenduri. Byeee...



alhamdulIllah...

2 comments:

saya_arief said...

sedap woo makanan tuuu..
:D

Ryehanna said...

sedap ke?? saya kalau ada sayur ngan ikan goreng, semua jalan... hehehe