Monday, November 22, 2010

Lama tak layan tag

bismIllah...


Memang lame kot tak melayan tag dari kengkawan blogger. So dah takde mende nak wat, kita buat tag!

I was tagged by Puan Nieyxzha on 25 random things, habits or goals about me.

Here goes...

Simple facts about me:

1. Anak kedua dari 6 adik beradik. Takde abang, ada kakak. Ada 2 adik perempuan dan 2 adik lelaki.

2. I am a LEO. Born on 17th August 1985. Dah 25 tahun dah tahun ni... target nak kahwin umur 25 sudah dicapai sebelum waktunya (married last June). hehe...

3. Lahir dan dibesarkan di Beruas, Perak. Pernah tinggal di Permatang Pauh, P. Pinang selama 3 tahun setengah (extend diploma 1 sem! haha), tinggal di Shah Alam selama 2 tahun (xabis degree!), tinggal di Damansara Damai selama 4-5 bulan, tinggal di Taman Maluri hampir 11 bulan dan sekarang tinggal di Lumut pula!

4. I love to read. Sebelum ni suka gile bace buku citer... now masa macam takde. Fokus pun kurang pada buku... so sekarang ni just bace blog je. hehe

5. I am currently 22 weeks pregnant. Due date 22/23 March 2011. Jantina baby is still unknown but ramai yang guess it's going to be a baby girl. :)

6. I love twitter more than i love facebook.

7. My favorite colour is purple, blue and pink. hehehe

8. Seorang yang lebih suke mengemas rumah dari memasak. haha

9. I love to eat. Tapi kurang suka makan daging (merah)... I'll pass that to my hubby yang sangat sangat suke makan daging (merah). Suka ayam tapi tak suke daging lembu, kambing dan sebagainya. I'm a white meat lover!

10. I am now 77 kg!! Dah naik dekat 12 kilo dah ni wehhhhh... pre-pregnancy weight was 65kg. Tu pun overweight. Now I'm trying to control my eating habits. Baru lima bulan pregnant... belum 7, 8 bulan lagi wehhh

11. Aku pernah ada crush ngan pemilik blog yang aku suke gile bace blognya. Siape? Rahsia... haha... (maybe I'll tell you in the next entry)

12. Aku suke tengok orang pandai mekap. Nak belajar tapi... aku malas nak mekap. Cos nanti basuh muka (wuduk) hilang... bazir je... bole camtu? heheh

13. I only have ONE handbag at the moment. Aku memang tak reti nak beli handbag and sangat kedekut nak beli handbag mahal-mahal. Lagipun aku bukannya suke berhandbag sangat pun. Faveret kaler; hitam and cream. Masuk ngan sumer baju. HAHA

14. Tengah dalam dilemma.... antara dua. ape benda alah nyer? rahsia. :P

15. Masih kurang suke memandu kereta dari menunggang motorsikal. Hari ni pun aku pergi ofis Lumut naik Nouvo je cos hubby bawak kereta pergi kerja (hujan pagi tadi). 5 months pregnant on a motorbike y'all! menjerit laki aku bile tau... hehehe

16. Is currently missing my former colleagues and bosses in KL branch. Sana ramai staff, banyak pe'el. But also the most happening branch. :')

17. I love all vampire movies. Vampire suck pun layan! hahaha... current favorite of course la Vampire Diaries... I love Damon Salvatore! Nangis wa cakap lu masa tengok Episod 8 season 2...

18. I love to read blog Kak Diana Ishak dan juga Kahuna! Kalau lama tak online, blog diorang la aku bukak dulu... macam dadah. haha

19. Sejak dah kahwin, aku tak suka chatting di internet.

20. Aku suke dan boleh makan sambal belacan, tempoyak, budu, petai dan cincalok. But I can't eat REBUNG!!

21. Suke dengan huruf 'R'. Nak letak nama anak nanti bermula huruf 'R' juga.. hehehe

22. Love music. Favorite radio stations are Lite and MixFM

23. I don't have any legging. (I don't wear leggings)

24. I don't have any cardigans too! Oh... aku ni perempuan ke tidak?? hahahah

25. Hutang kad kredit ada RM700 lebih. :D


Haaaa cukup sudah 25 points! Banyak jugak benda yang aku catat ek... hihi...

Sekian, terima kasih.



alhamdulIllah...

0 comments: