Tuesday, August 2, 2011

Goodbye Cik City...

bismIllah...


Goodbye Cik City...

Rasa rindu and sedih tu ada tapi aku tepis jauh-jauh...

Setakat di sini sahaja jasamu pada kami...

But I will always remember you...

Banyak kenangan-kenangan manis bersama... dengan kamu la encik suami mengorat daku dahulu... dengan kamu juga daku belajar-belajar speed kereta. Errr...

Kamu tak pernah meragam. Tak pernah buat perangai takleh start ke, enjin berasap ke ape... Kalau insiden pun, sebab salah orang yang memandu kamu (dan salah orang yang langgar kamu), bukan salah kamu. Yang penting, kamu tak kuat makan minyak...

Tapi...

Kerana 2 bijik tayar belakangmu dah botak, brek kamu yang berbunyi mintak dikikis, roadtax yang nak mati serta insurans yang nak kena renew bulan Ogos ni agak mahal (sebab Nini bagi eksiden last February), maka tuan kamu decided to sell you off.

I disagree at first. I was in doubt for your 'replacement'.

but hey... it's your owner's decision.

Aku menurut saje...

So long, Cik City...

Mmmmuaahhh... I'm going to miss you ;'(


Taken at used car shop in Ipoh yesterday.





alhamdulIllah...

6 comments:

semy said...

coming up CRV ??? hahaha..

Ryehanna said...

errr...

same2 la kita nantikan... huahuahua

cahayachenta said...

takpa... patah tumbuh hilang berganti... hahaha...

Ryehanna said...

Itu memang la...
tp yg lama tu ada sentimental value.. huk huk..

shark said...

hai ryehanna..:our car is the same brand honda..but mine is civic :)

salam kenal dari saya :)

Ryehanna said...

Oh.. hi!

thanks for dropping by. ;)