Friday, August 19, 2011

Of surprises

bismIllah...


Hari ni aku cuti. Replacement OFF day cos last Sunday aku kerja. Malas nak claim OT (merajukkk) so claim off day je. Plus, nak kena balik Pahang kan... better gerak awal sikit.

Jap lagi nak kemas-kemas and hantar Diyana balik Beruas dulu. Then baru gerak ke KL. We're transferring company car btw. KL nak Ford Fiesta yang check in Lumut last weekend. So bawak Fiesta la arini. Tak tau dari KL depa nak bagi keta ape lak. Hopefully yang ok la...

Semalam aku dikejutkan ngan 'hadiah birthday' dari suami. Tetiba je petang semalam ada lori berhenti depan umah. Ingatkan ade apa, rupanya nak pasang aircond. Hubby sengih-sengih. Terkejut aku... tak plan pun?


So aku biar jela diorang pong pang kat atas pasang aircond. Hubby supervise. Aku baru balik klinik masa tu (Razin's 5 months checkup) so melayan Razin jap before masuk ofis semula..

Malam tadi masuk bilik tengok susunan katil, tv and almari buku aku dah berubah. Yela, nak kena 'aircond' kan, kena posisi terbaik. :P

Sekali time nak mandi, aku dikejutkan dengan satu lagi benda.

Dalam bilik air ada water heater with pump! hahaha... (xde gambo. maleh nak transfer)

Saje je hubby surprisekan aku. Well well well... Thanks dear.

About the water heater, dah lamaaaaaaa gile aku teringin nak install sebab shower kitorang sangatlah menyedihkan. Tapi duit takde cos kena beli water heater with pump since tingkat atas. Takut water pressure xkuat. Plus, kalau memang nak the best memang kena ada pump le... So yang ada pump mahal sikit. Tu yang dok postpone...

Tentang aircond lak, malam semalam aku bising panas. Memang panas pun. Sampai basah belakang ngan peluh even tak berbaju. huhu

Sekali hubby dah belikan dua-dua arini. Hehehe... alhamdulillah.

Lega aku. Semalam cuak cos aku nampak dia survey-survey Iphone kat internet. Banyakkkk duit nak beli phone baru?? Nasibaik tak jadi. Dari beli henpon ribu-ribu camtu leh beli aircond ngan water heater lagi. kehkehkeh...

Tunggu birthday la nanti Ana belikan henpon baru kat Abang yer.... ;)
(tapi bukan Iphone laaaa... bazirrr! hahahaha)

Till then, nak packing baju-baju. Hari ni nak gerak balik kampung, hari ni nak kemas. Kritikal dah time management aku!

Gambar selingan.
Masa beli kek kat Secret Recipe kelmarin.
Razin pakai cd tu time outings. hehehehe

Salam!

4 comments:

amal said...

hehehe best best.. sure bonus masyukk tu hihihi..

razin debab la. geram tgk peha tuhhhh.

[DnaZz] said...

happy besday ana:))) sorry lambat wish. kena bg special gift balik la tuk suami tu..heheheh

asna cute said...

Razin nampak sangat comel ka dlm post nie!!. Adehhh geram jer tgk!.

Ryehanna said...

To ALL: Thanks ALL.. sorry busy ckit xsempat nk reply satu2 :P