Monday, August 22, 2011

Penat tapi takleh tido

bismIllah...


Syukur.. selamat sampai Lumut around 9pm tadi. Sampai Beruas pukul 4.30 petang. Lepak till pas berbuka.

Penat arini... jalan jauh.

Dari kampung hubby di Felda Lakum, hubby lalu jalan baru ke Cameron Highlands... Lalu kot Raub. Perghhh jauh jugak. Dahle tu, jalannye sunyi... kereta yang berselisih tak sampai 10 bijik. Line tefon takde lak tu. Cuak betul aku.. tapi sebab hubby nak try jalan tu and memang nak singgah Cameron, layan jela...

Sampai Cameron, hubby dukung Razin sambil cari sayur-sayur and strawberries untuk bawak balik Beruas and Lumut.

Terdengar hubby cakap kat Razin, "Untung Razin... baru 5 bulan dah sampai Cameron. Ayah dulu umur dekat 30 tahun baru sampai Cameron Highlands".

hehehe... sengih je aku dengar.

Aku selalu jugak naik Cameron. Tapi 1st time sampai Cameron adalah masa Form 5. Lagi seminggu nak SPM sempat join rombongan sekolah ke Cameron. Mak aku and Cikgu Saripah yang anjurkan ke... lupe dah. Aku dan Baydah je budak Form 5 yang pergi. Lain sume dah Form 3 kot. :P

Anyway, kat Cameron aku gile memborong strawberi cos murah gile. Sebab?? Tak ade orang!! Serius tak ramai orang pun kat atas tu. Sebab bulan posa kot?

Strawberi yang besar2 satu tray RM15. Kalau bahagikan dalam kotak plastik dapat la 5 kotak. Tu hubby bayor..

Pehtu jumpa lak stawberi yang kecik sikit tapi same fresh and cun RM10 untuk 5 kotak. Aku bedal jugak beli. Selalunya paling-paling kurang dalam RM5 sekotak. Ini dapat RM10 untuk 5 kotak. Ape lagi... hehehehe

Sampai Beruas aku suh Mak beli coklat untuk wat salut strawberi. Makan sampai sakit perut time berbuka. Muahahahaha...

Tapi sempat jugak la hantar 2 kotak strawberi kat umah Wan Chor and Kak Niza. Jadila bagi merasa. :)

Aihhh esok pagi dah nak keje... malas betul la aku...
Sekarang ni... honestly speaking... since aku dapat emel yang mempersoalkan OT aku, aku terus dah tawar hati nak kerja. Camne nak cakap eh... tapi rasa tak best la. Rasa macam segala yang aku buat tak dihargai. Ahhhh tak bestnye....

Masa singgah KL hantar kereta Fiesta, dapatla jumpa muka-muka yang dirindui. Ya, aku rindu nak kerja di KL yang busy nak mampos tu. Rindu kawan-kawan dan suasana dia. Stress memang stress cos banyak kerja, tapi at least aku takdela kena kuar dari ofis bawak kete memanjang.

Tapi kat KL pun dah banyak berubah. Our lady boss dah naik pangkat. Pindah ke HQ di PJ. KL dah ada manager baru. RA pun ramai staff baru yang aku tak kenal... hmmm...

Aku takde attend majlis berbuka puasa kompeni pun tahun ni. That's a first. But then, nak ke Penang semata-mata nak berbuka puasa dan tinggal anak+suami?? Hmmmphh takpela. I'll pass... nak wat camne kan, dah dok jauh dari center. Aritu makan-makan kat Equaorial Penang ngan boss-boss, tapi aku tak pergi. Then ada makan-makan lagi kat Eastin Hotel tapi aku tak pegi gak. Malas. And like I said earlier... dah tawar hati. :|

Hmmmm k la...

Aku cam lapo la plak. Berbuka tadi tak makan nasik.

Nak makan la jap.

Salam...



alhamdulIllah...

3 comments:

Pocket said...

mendengar kamu cerita tentang stroberi, pocket terliur plak. kenapa? ada lag itak? :D

anyway pocket pung terasa gak kurang semangat nya kalau dipersoalkan OT.
almaklumlah, kita bukan nya nak tunggu sangat kat ofis, tp dah ada keja.. pulun jer la kan..

still diorang tanya.
daah. besok la aku buat >:D
maleh lah aku nak pulun sangat sangat pon huh!!

amal said...

uhuk,.. sedapnye stoberi.......

Ryehanna said...

To Pocket: Haaa itu le.. dh jadi mls nk pulun sgt dh...

errr stoberi ada lg tp xleh... :P


To Amal: Memang sedap! my favorite... hehe