Wednesday, August 24, 2011

Tambah lagi 'pelaburan'

bismIllah...


Semalam happy cos semua cd-cd yang baru beli dah selamat tiba. So leh pre-wash same-same. hehehehe...

Dari atas, kiri: GroVia AIO Owl and Plane
Bawah, kiri: Envibum Aqua, Thirsties Duo Fab Fitted and Thirsties Duo Diaper.

US mali...

Tapi yang aku betul-betul beli just GroVia (tu pun harga murah dari retail la) dengan Envibum.
Yang Thirsties ni aku trade dengan cd aku yang lain.

I'm so in love with GroVia AIO!

AIO stands for All In One btw.
So macam pakai Huggies/PetPet/Drypers je since takde nak kena stuff insert masuk pocket etc (kekadang maleh jugak kan)

That's why aku suka sangat ngan AIO.
Senang...

Cuma dia side-snapping jer la..
Sesetengah orang tak suka..
Aku dulu pun tak suke tapi lelama cambest plak. hehe

Ape-ape pun, sangat trim.
Sangat kemas rupanya ;)


Yang Thirsties tu saje nak try je sebenarnya.
Tak nah try brand tu.
Plus, Thirsties Duo Fab Fitted tu adalah my first fitted cd.
Tak sabo nak try.



Envibum

My 1st!
Serius unik gila cd ni.
Takde snap untuk adjust size, tapi ianya One Size!
For more info, usya website dia.

Lagi satu yang ku suka tentang Envibum, minky dia gebu and lembut sangat!
>___<





See?
Aku bukan beli cd mahal-mahal jer...
Yang murah cam lampin flat atas ni pun aku beli.
Baru beli semalam kat Tesco.
Sukeeee...

Meriah sikit ada corak-corak.
Lagipun lampin putih Razin banyak yang dah hilang...
err bukan hilang pun tapi tertinggal kat umah orang. hehehe



Pheww..
Hati sangat happy dapat cd-cd ni (and the printed flats too!).

Pelik kan, dapat cd pun hepi. But I do!

Yes, they are all a bit pricey since they are branded cloth diapers (yang 1st pic tu la). Totally imported from US.
Tapi kan... bagi aku la... beli cd mahal ni sikit pun tak membazir macam beli dispos.
You can wash and reuse it. Sampai anak 2,3 tahun pun leh pakai lagi. Kena pandai jaga and kena ada stash yang agak banyak la untuk rotate.

Lagi satu, cd yang mahal ni ada resell value. You can sell them back! and yes, ADA orang beli used cd... jangan tak tau... hehehehe

Leh usya entry blog INI for more info.

I am now fully cding my Razin. Ade lebih lagi Drypers dari bulan lepas untuk pakai raya ni (balik kampung Pahang). Pasni no more ler... hehehehe

Till then.

Salam...

p/s: Razin dah leh start solid food. So hopefully lepas start makan nanti, no more runny poo.. senang sikit nak cuci lampin. Hehehehe...




alhamdulIllah...

7 comments:

Pocket said...

dah bleh start makan solid food?
sila jangan bagi terkejut terus,
pelan pelan ngan bubur ayam yg rebus 14 hari gitu,<- tak lah 14 hari kaann..

kalau tak, nanti tak leh berak plak.. mula nak kena stock up BabyLax.. adeehhh...

amal said...

terliurnyela tengok cd2 tu sume haha..

Ryehanna said...

To Pocket: Err.. ayam? org kata jgn bg ayam lg... kalo ikan tu xpela...saya belum btl2 bagi Razin makan. baru test2 bg dia rasa-rasa je dulu. hehe


To Amal: Hehehe.. kalau nak gila cd ini la jadinya :P

deena awanis said...

i second tu ur statement..expensive cd as investment..=)

Ryehanna said...

Yeay!! betulkan? hihihi...

sbb kalau jual mmg laku je... :P

++Kerudung Ungu++ said...

amboi meriahnye cd die...hehe.

Ryehanna said...

hihihi... thanks!

mmg meriah cos mak razin suke sgt benda alah ni :D