Tuesday, November 15, 2011

Bila cinta itu dah tiada

bismIllah...


Macam mana nak mengadap sesuatu benda tu hari-hari kalau rasa sayang dan cinta padanya dah pudar?

Macam mana nak bersabar?

Macam mana???

Aku rasa bagaikan berada di persimpangan.

Satu jalan untuk bebas dan fokus kepada mereka yang ku cintai. Tapi jalan ini pastinya penuh onak duri kerana aku akan hilang sumber kewangan sendiri. Oh... memang susah kerana wang sangat penting!

Satu jalan lagi untuk terus terperangkap dengan perasaan tidak puas hati dan sakit hati+jiwa + rohani semata-mata kerana wang.

Yang mana satu??

Kalau ikutkan hati ini, semestinya aku mahu bebas....

Tapi aku masih belum mampu.

Betapa aku cemburukan mereka-mereka yang dapat duduk di rumah menjaga anak, masak, kemas rumah, etc. Aku sangat cemburu... Tak, bagi aku tak kolot pun. And NO, tak rugi pun belajar tinggi-tinggi tapi duduk rumah je (eh pergi mampus ah) if you could afford it.

Ahh...

I wanna be one of them too...

Bilalah boleh agaknya....

T_____T


I don't want to do this anymore.....



alhamdulIllah...

6 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

rye, i yang takde commitment interms of kids pun rasa nak jadi surirumah, lagi kan u yang ada anak and u have to juggle both roles as wife and mother, thats the ultimate goal i believe!

Ryehanna said...

I mmg dr dulu bercita2 nk jd surirumah je.. And now, especially dh ada anak.. Life change drastically. My work pulak makin bertambah since branch baru n makin maju..tp tula I bengang keje dgn family dh x seimbang. I simply cannot live like this :'(

Siti Syuhada said...

hi rye..just wanna share my tots wif u..am a fulltime housewife wif degree holder.i resigned (2009) just after i get married coz kena ikut hubby duk kat JB..since then i x penah keje.dpt baby (2011).in between i just stay at home doing online business.doesn't earn much as berniaga ikut mood.heheh..
but alhamdulillah, walaupon cuma duduk kat terrace single storey house(rumah sendri), bawak kelisa 850cc,i am happy wif wut i have..bila boring, start kete and go jalan2 on my own.we went for overseas trip once a year.i still can shop designer label stuffs.
i think da key is FINANCIAL..manage ur financial, everything will turn good.just be gratefull..i may not get everything dat i want, but i hav everything dat i need...:D

Ryehanna said...

hi there syu...

sorry xperasan lak ada comment ni..

huuuuuu... thanks for the encouragement! tgh berdoa semoga semuanya berjalan lancar. I jns xleh dok diam. risau gak borink dok umah jaga anak nnt hehehehehe...

ape2 pn, thanks for sharing!

amal said...

hmmm amal baru 2 minggu tak keje. dah bosan dok umah hahaha.. nak kena cari keje jugakle. online business should be ok. u already have one. kembangkan lagi. who knows, in few more mnths, ana pun bleh resign, jadi SAHM and dpt untung banyak2 in biz? :)

Ryehanna said...

hehehe... thanks for the support!

tp tu la.. kalo dok umah saje2 boring kan? huhu