Tuesday, November 29, 2011

.... xtau nak tulis tajuk ape...

bismIllah...


MC today. Semalam ok jer... tapi start malam tadi aku dah rasa panas-panas badan. Then woke up subuh tadi with a damn migraine. Sakit kepala otak aku... huhu... So terpaksa cuti dari keje... dahle last week pun mc. Ni mc lagi... adehhh...

Rasa mual-mual macam nak termuntah. Mulut pahit. Kepala still sakit-sakit... Last week check blood pressure ngan doc ok je... aku riso aku ada darah tinggi je ni. huhu... Semedang je migraine lately T___T

Anyway, arini just terdampar depan tv je. Nasib baik I have a sister yang dok ngan aku. Dia tengok-tengokkan Razin. Kalau tak? Mau aku jadi rasaksa melayan karenah Razin time aku sendiri tak berapa sihat. huhu..

Hubby called tadi... dia bagitau berita yang aku tak expect langsung.

Sebelum ni dia gitau yang dia mungkin kena draft (betui ke eja camni? :p) ke East i.e Sabah. Sama ada Labuan or Sandakan. Ok, time ni aku agak teruja gak cos kat dua-dua tempat ni ade cawangan Hertz. Moreover, aku akan under Abg Irman. So memang aku excited la nak pindah sana... Elaun hubby pun akan masyuk... huhu... Bab jauh dari family tu tak terfikir lak (wakaka) tapi Mak aku memang dah tak senang duduk bila aku gitau hubby MUNGKIN kena dok Sabah.

End up, tak jadi kena draft ke Sabah. My mother and Opah was extremely happy cos they did not want to be apart from Razin (setiap minggu datang Lumut nak tengok cucu, what do you expect?? haha)

Then tadi hubby called gitau yang dia kena ikut kapal masuk yard... For repair and what not (tak tau la aku) di Pasir Gudang, Johor. 12 Januari ni dah nak kena ada kat sana.

And I was like, OMG.... Johor??? Jauhnyeeeee (time ura-ura nak ke Sabah takde lak aku rasa Sabah tu jauh, bleh? :P). Memang still dekat berbanding Sabah... but.... Aiyaa... aku tak suka. Hubby cakap kena dok sana dalam setahun kot? Nanti ngabih duit kat minyak kereta and toll je. Nak nyewa kat sana pun of course la mahal kan...tapi takkan aku kat Lumut, hubby kat Johor?? aihhh dalam dilema sungguh!

Ku rasakan, sakit kepala aku makin menjadi-jadi pulak.

Tekak makin perit.

Aku tak tau ape nak dirancang... Kena tunggu hubby balik untuk berbincang...

Dear God, You definitely has better plans for us....

The hardest job in the world is....? Being a navy wife.


alhamdulIllah...

2 comments:

amal said...

huu exactly the same feeling i had masa hubby mula2 bgtau kena draft ke kk dulu.. sakit kepala tak yah cakap ehehe.. takpe, tunggu hubby balik, bincang2 dulu..

wan habibah said...

rehat2 dulu.. tunggu hubby balik..