Monday, December 12, 2011

I miss...

bismIllah...


Ade banyak benda berlaku dalam kompeni tapi aku tak share kat blog.

But today, aku nak tulis sikit... sikit jelah... sebagai catatan di masa akan datang.

Orang yang interview aku dan amik aku bekerja pada tahun 2009 dah resign 2 minggu sudah. 24 hours notice. I don't want to comment on why she resigned. However, I want to write down on my memories with her.

When I started working in this company, she was the branch manager. Then naik naik naik sampai jadi Head for West Malaysia. She's an iron lady... some people hated her, some people liked her, some people respected her, and some people loved her...

To me, she's a boss for you to respect.

She's also a friend.

Boleh lepak-lepak kat pantry exchanging stories and explicit sex stories (in a learning way! HAHAHA) before aku nak menikah dulu. Bengong je bila ingat balik... dengan si Amir hampeh tu pun ade sekali... sabo jelah haha

The way tetiba dia masuk ofis then tetiba sound front counter muka sememeh tak berseri cos tak mekap always buat aku nak tergelak. Cepat-cepat pergi touch up pastu. kuang kuang...

Then kena sindir-sindir main Intenet etc... Selalu aku and Kila kena... =P

Tapi kalo tiba mood baik dia, menyengih-nyengih and lepak front counter and angkat tefon. Kitorang selalu risau kalau dia angkat phone takut-takut dapat call customer complaint. huhuhu...

Masa mula-mula dulu aku agak tensen ngan suara dia yang kuat gile sampai ko tak dengar ape customer cakap dalam phone kalau dia dok sebelah ko bercakap... tapi lama-lama dah biase... :)

Bila dengar lagu Lenka - Trouble is a friend tu memang confirm aku teringat kat dia. Sebab, "Anaaaaa, you tau tak ape tajuk lagu ni? Sapa nyanyi? I suka laaa" sambil buat aksi gedik depan tv and kuatkan volume. Pastu aku search lagu tu then print lirik letak atas meja dia. Amik ko... :P

And then the way dia marah aku bila aku silap buat ape ke tah... tapi ok je kena marah ngan dia cos she's ok. Lepas kena marah-marah and jegil2 bijik mata, ok la balik. As long as you DON'T repeat the same mistake ever again.

Then... that one time, she approaches me kat Pak Cik Kafe. Time ni aku tengah nak tapau breakfast. Dia tegur aku... ade la bendanya kan... Takleh citer lebih-lebih... Aku ada buat salah tapi dia tegur elok-elok and bagi suggestions. That time aku rasa dia betul-betul amik berat ngan staff dia. Time ni aku pregnant and aku nyer attendance cam hampeh sikit in the early weeks cos very bad allergic and morning sickness. huhu

Dia memang strict...

And kekadang ade time yang dia tak paham situasi kita camne... tapi overall, she's a good person. Dia buat ape yang baik untuk company, staff dia and target dia.

Selama aku kat KL, tak pernah la aku rasa takut ngan dia ke ape... I don't hate her too... or ada anti dia ke... Respect for her, yes. Time meeting tu ade gak le rasa risau-risau gak kan... tapi... biase jela.

Aku sedih dia dah takde. Sedih sangat-sangat actually...

I know her drive to succeed to camne. She's very competitive... but at the same time motivating.

I learn so much from her... (setakat yang sempat la)

Aku tau ade juga orang tak suke dia... ala biase la kan... ade ke ramai orang suke someone berpangkat boss ni? :P

Apa-ape pun, I'm glad aku pun dah nak blah.

So dah takde ape dah...


Another person yang juga dah tinggalkan kompeni is Mr S.

Yang ni lagi laaaaa aku terkejut masa tau. He's a senior... dah lame keje ngan kompeni tapi nak buat camne... jodoh tak panjang...

Dengan dia la kitorang selalu tanya hal kereta cos he's an expert. Kete ade problem, kereta itu ini sume tanya dia... tapi dia dah takde... alahai sedih betul la...

My friend, Shakila pun dah resign and keje tempat lain.

Semua tinggalkan kompeni.

Including me...

Honestly, I really miss my time in KL. Rindu sangat-sangat. I miss my friends... I miss you guys... oh, nak menitis plak air mata. Nak period ke aku ni? uhuhu...

Ape-ape pun, aku support semua orang yang pergi.

I believe God has better plans for all of us...

To those yang still stay, keep up the good work and don't forget us! :)





alhamdulIllah...

0 comments: