Thursday, December 29, 2011

Back home

bismIllah...


Yeah... Sampai rumah malam Selasa yang lepas sebab singgah Beruas jap hantar benda-benda yang dibeli di Cameron Highlands.

Last week, hari Khamis aku dapat lawatan mengejut dari abang ipar and his family beserta adik ipar. Satu Toyota Wish penuh orang tetiba datang Lumut dari Cameron... rupanya diorang nak gerak balik kampung di Pahang tapi hubby ajak diorang singgah Lumut and gerak balik Pahang nanti sama-sama.

So aku balik Pahang hari Sabtu lepas... sempat singgah Genting untuk jenjalan jap. Saje je hehehe... sebab dah on the way kan... Merasa la Razin naik cable car for the first time :)

Crowded sangat time beratur lepas beli tiket and nak tunggu turn naik cable car.

Time nak beli tiket.
Merasmikan Ergo Performance yang baru dapat...
Hubby pakai, cos aku masih tak selesa pakai... rasa sakit bahu... sebab tak adjust strap bebetul kot.. huhu
Nasib baik hubby ok je pakai yang ni... so yang Galaxy dah dijual dah pun. =)


Inside cable car.
Razin macam cuak tapi behave je.. tak nangis ape pun..
Good boy =)
(from left: hubby, adik iparku, Iman --anak sedara)


Berkabus je kat Genting ni... sejuk gak le...
Nasibaik hood Ergo ni waterproof so leh la halang Razin dari kena droplets of misty rain and kabus tu



Then gerak balik kampung ke Felda Lakum... hehe...

Isnin tengah hari gerak balik Perak. Lalu kot Raub sebab nak nyinggah Cameron. Plan nak tido Cameron tapi hotel/inn/homestay ape jadah pun tak book. Main redah jer...

Luckily Hotel Casa de la Rosa ada kosong... aku plan nak dok Rosa Pasadena cos dekat ngan pasar tepi jalan tu tapi fully booked. Nak dok kat Casa de la Ferns cam honeymoon dulu mahal sangat le plak ratenya... sampai RM380.. koser... time honeymoon dulu memang dapat bilik yang RM380 tapi ade dapat discount, bayar RM270 kot. Tapi sebab peak season takde discount2 so dok jela Casa de la Rosa. RM224 per night only... Breakfast included.

And maybe nasib kitorang la... dapat bilik besar yang ada 2 katil. Puas la Razin meneroka... Suke betul dia... Razin macam agak 'peghak' dok hotel ni... Excited lain macam. Asyik gelak and merangkak laju-laju ke sana ke mari... lawak betul. haha... This is his 2nd time dok hotel since dok hotel renaissance di kota bharu, kelate masa dia 3 bulan dulu... masa tu tak tau ape lagi... rilek je... sekarang dah aktif, penat melayan... huhu

Garden view.
Ok jela bilik dia. Casa de la Ferns lagi best (duit pun lagi best) :P


Check in hotel around 4pm camtu.
Lepak-lepak rehat, solat and recharge Razin dengan susu...
Around 5.30 pm kitorang kuar ke pasar di Brinchang cari benda nak melantak for dinner...

Jem gilebabi kat Brinchang... ramai gile manusia naik Cameron cuti2 ni... huhu



Aku dan Razin keesokan harinya di Mardi.
Muka layu gile (tapi nak senyum gak tu) cos aku kena food poisoning. Sejak tengah malam kena cirit-birit and muntah-muntah. Gile ar... sampai sekarang tak baik lagi ni... cuma dah tak muntah je... yg lain ada... damn kuetiow goreng... T___T

Hate this pic. Kembangnye muka pakai tudung instant tu!!
Tapi dah itu je yang cepat. haha... maleh nak gosok2 tudung bawal =p
(or aku memang dah gemok? T____T)




Perasan tak laki aku pakai baju yang sama macam 1st pic?
The same shirt masa naik Genting last Saturday.
Orang laki gini la...aku dah cakap ni baju sama tapi degil kata bukan.
Haa sekali aku check balik dalam gambar memang betul... heh... nasib baik dah basuh :p


By the way, kalau nak membeli ape-ape kat Cameron ni time peak season rentikanlah...
Mahal nak mampus...
Stoberi sampai RM10 sekotak...
Ingat lagi aku pergi time bulan puasa dulu... RM10 leh dapat 5 kotak stoberi yang size kecik sikit tu. Standard yang kecik tu RM5 sekotak kan... huhhh...
Tak best pergi time ramai orang...

Lagi satu...
Aku nak sarankan kepada ibu-bapa yang bawak anak kecik kat tempat sesak camni please lah dukung/wear your baby... beli la baby carrier... sangat menyusahkan orang bila tetiba ada stroller gabak nak lalu kat tempat sempit...
Nak dukung all the time memang tak larat kan... so I suggest every new parents MESTI ada baby carrier. Senang bila pergi tempat ramai orang...
Ni saranan aku cos memang aku kesian kat mereka yang bawa stroller ni cos susah nak lalu tempat sempit and ramai orang, plus orang lain pun geram sebab nak kena make space untuk stroller plak.

K tu je nak membebel...


Aku tulis entry ni sejak malam tadi around 11pm tapi baru sekarang dapat sambung and publish (4am).

Susah jugak jadi WAHM wehhh... Susah aku nak buat keje bila anak asyik nak berkepit je... Aku punye keje dahla require me to be online most of the time. Nasibaik la ada Blackberry kesayangan... Siyes aku tak nyesal beli smartphone. Sangat-sangat berguna. uhuhuhu...

That's all for now.

Salam...


alhamdulIllah...

4 comments:

deena awanis said...

wahhh sakan bersejuk ey razin..genting lagi, cameron lagi...=)

Ryehanna said...

hihihi...

sbb nye mak dia suke pergi tempat-tempat tinggi camni... :P

elanie*Q said...

ana,nape tukar dr ergo ori ke perf0rmance? Dh ada pglaman pakai dua2,ape beza?nanie tgh cri nk bli bby carrier bru utk hazim ni since yg ada sblum ni dia xselesa..

Ryehanna said...

saje je tukar...

sbb ANA RASA ergo original tu sesuai untuk baby yang masih kecik.. ergo performance lak sesuai utk baby dh besar sikit... and leh kuarkan tangan...

kalau pakai original xleh kuarkan tgn baby so dia mcam xbebas la...

tu je :P