Tuesday, December 6, 2011

Counting days

bismIllah...


Last 3oth Nov, I have tendered my resignation.

There you go... Can't wait to be free... Aku still kena kerja till hujung bulan tapi tak tau sampai berapa haribulan. Tunggu HR call and inform me about it since Annual Leave aku ada lagi seminggu kalau tak silap.

Tahun depan aku akan jadi WAHM kah??? Well, doakan... doakan murah rezeki aku lepas ni. Dapat kerja lain yang lebih ok ke... bisnes makin ok ke... insya Allah.

Ape-ape pun, aku rasa dah lepas satu beban berat di bahu ni bila aku hantar surat nak berhenti kerja tu. Details nanti aku citer lepas aku dah officially unemployed k? (tu pun kalau rajin)

I have so many things to jot down but pinggang aku dah sakit cos duduk lame-lame kat meja ni... Nanti-nantila...

Btw, aku dah tengok Ombak Rindu. Tak suke sangat lakonan Maya tapi belasah jela... dalam tak suka, tak suka pun, menitis jugak airmata aku tengok movie tu. Demm...

Aku first time bace novel Ombak Rindu ni time mula-mula masuk diploma kat Uitm Penang. Masa tu dok kat Kolej Mutiara lagi (before pindah masuk new campus and Kolej Baiduri)... pinjam novel sape tah. Itula first time aku bace novel Alaf 21. Kalau tak sebab tengok orang berebut-rebut nak bace novel tu, memang aku tak teringin pun nak bace.... almaklum, layan novel omputeh je. kehkehkeh... and novel tu memang best. Aku ni siap ade amik gambor ngan Fauziah Ashari tu (and Damya Hanna juga) masa Pesta Buku di PWTC zaman-zaman dolu.. ihiks

eh ape laaa

Aku nak citer hal lain...

Aku tak sabar nak blah dah ni...

Menghitung hari to be freeeeee!

^___^


p/s: hal perpindahan hubby ke Johor, my plan etc nanti aku citer next entry la kalau sempat. Sakit pinggang!!

Salam sayang,



alhamdulIllah...

9 comments:

deena awanis said...

wow...dah berenti keje.bestnyerr..

Ryehanna said...

keje lg smpai hujung bulan... hehe

amal said...

wahhh.. finally u have made that one bold decision! :) semoga apa yang dirancang akan memberi 1001 kebaikan buat ana sekeluarga, insyaallah :) best ape jadi WAHM nih hehe

Nurul Ilyani said...

ana uitm penang ke...same lh...yanie pn uitm penang...amk civil engineering...2004 till 2008...

ily♥ said...

rezeki ade di mana2. who knows lepas quit ni rezeki ana makin mencurah2.. InsyaAllah... buat ape yg kita rase seronok buat. Kalau buat bnde yg kita x seronok, sekejap je dah fed-up.. all the best..

Ryehanna said...

To Amal: Insya Allah Amal.. doakan aku! huhu... it definitely is a bold one. Dah kerja 2 thn lbh tu...


To Nurul Ilyani: Eh yanie as in Ekyanie ke?? Xperasan cos u pakai Google Plus... ha ah la. Memang budak Uitm Penang.. wah same la kite.. tp i batch 2003-2006. Diploma Mechanical engineering (caya x??? hahahaha)

Pehtu sambung degree kt Uitm Shah alam smpai part 4 je :P


To Ily: Insya Allah kan??? Harapnye begitulah... seriously, kalau hati dah tak happy, memang tak sepatutnya stay lagi lame2... huhu

Nurul Ilyani said...

aah yanie le...hehe...mesti kte pernah terserempak kn...yanie degree civil eng dulu...huhu

gapogak said...

alahai teruknya saya, taktau pon WAHM tu ape. explain sket!..huhu

Ryehanna said...

To Nurul Ilyani: Mesti punyer... uitm penang tu bkn besar mana pn. hahaha... xsangka yer.. :P


To Gapogak: WAHM tu singkatan daripada Work At Home Mother...

Kalau SAHM lak, Stay At Home Mother... xde sumber pendapatan lain... fulltime housewife