Monday, February 13, 2012

Baby Wombie AI2 Cloth Diapers

bismIllah...


Arini mau cuci-cuci mata tengok cd Baby Wombie yang cun-cun giler ni...



Aren't they beautiful?

This is Baby Wombie cloth diapers, dear friends.
Home sewn in Penang. Not by a WAHM. But by a doctor. :)

Selalunya harga Baby Wombie ni dalam lingkungan RM85-95, i think. Entah... aku tak pernah beli sebelum ni sebab mahal sangat. Kalau join GB dapat murah lagi tapi tu pun aku tak pernah join sebab tak reti nak pilih-pilih kain and belum terbuka hati lagi nak try Baby Wombie.

Tapi aritu aku ternampak kat group FSOT (For Sale Or Trade), ade orang let go preloved Baby Wombie AI2. Oleh kerana conditon still excellent, aku pun beli la.. dalam harga RM75. Saje nak try... And since then, I'm in love!

Yang best bagi aku ialah ianya ada Snap On Soaker (AI2 style). The soaker is from bamboo btw. And ianya dijahit berlapis-lapis. Good for medium wetter to heavy wetter (heavy wetter macam Razin leh pakai 2 jam setengah). Oleh kerana inner dia dari bamboo, sesuai jugak untuk baby yang kulit sensitif or alergik to suede or microfleece. Bamboo kan lebih natural...

Eventho kalau Razin pee or poop memang kena tukar the whole diaper, but I find the snap on soaker very easy to use and wash. Bila basuh cd, tak yah susah2 masukkan insert dalam pocket. Snap je butang pada soaker tu atas cd. Settle... AI2 style memang cenggini pun...

Then, the top surface of soaker is from bamboo velour. Aku suke gile kalo mana-mana cd/cp (cloth pad) buat bamboo velour jadi top material. Lembut, gebu dan senang cuci. Kalau Razin poo-poo, memang senang gila la nak wash off. Spray ngan air je dah hilang sumenya dengan senang. Sukeee... ^__^

Ala... gambo inner takde la pulak... uhuhu...

So inilah dia cd Baby Wombie yang aku beli dari FSOT tu.
Memang macam baru... so no wonder RM75 uhuhu...
Tapi memang best!
Jahitan kemas sangat... macam cd dari oversea.
Tip top kualiti. Memang puas hati la...
Superb workmanship.


Yang unik lagi tentang Baby Wombie ni ialah, setiap cd insya Allah akan berbeza dan tak sama dengan orang lain!

Sebab orang yang membuatnya ada banyak giler fabric stash. So kita leh pilih nak corak mana untuk cutting bahagian atas, corak mana cutting bahagian bawah, nak inner bamboo velour warna apa etc. So memang eksklusif ar...

Kalau baby dah besar dalam umur 2 tahun camtu, leh request higher rise (sebab baby dah tinggi). Leh la request ape-ape ikut ape kita nak. Flexible. (sebab tu la pricey sikit... nama lagi custom made)

Album fabric stash. Ade berlambakkkk lagi!
Rambang mata nak pilih... >__<



Sekarang Dr Jamie tengah buat promo untuk bulan Feb ni sebab bulan birthday anak dia. RM226 for 3 pieces of AI2 cd tak campur pos.. So sebijik dalam rm75 camtu. Lebih kurang harga Bum Genius or Itti Bitti. Sape yang mau try leh la pm dia kat FB.

Setahu aku dia berFB jer... takde lak website ke hape... eksklusif gitu. hehe...

P/s: kalau ada duit lebih and nak try brand Baby Wombie boleh la... jangan nak kata bercd ni mahal pulak k. Ade banyak lagi cd ekonomi leh try. Ni untuk yang nak cari jenis lain and ade duit lebih... Plus, kalau tak serasi, leh je jual balik. Insya Allah ade je orang nak beli... =)

Till then...

Salam...


alhamdulIllah...

2 comments:

n0rraslida alias said...

ryehana tQ share this info...!!! suke tgk cd!

Ryehanna said...

u're welcome. Cantik kan???

^___^