Sunday, February 19, 2012

Things to do

bismIllah...



Razin dah kena bawak balik Beruas. Mamito, Nini and Diyana datang petang tadi untuk amik Razin. Biar la... I know Razin boring dok Lumut ni dengan aku cos takde budak-budak lain nak main ngan dia. Dari asyik kena pekik ngan aku, baik diorang amik cepat. Esok lusa baru aku balik Beruas kot amik Razin.

Firstly, bilik-bilik dah ada 2 orang masuk. Ade sorang lagi dah tengok umah last Friday and kata confirm nak duduk but she hasn't paid any deposit so kita anggap jela belum confirm lagi. Aku tak sure ade lagi ke orang nak tengok bilik/umah sebab BB aku kan rosak... orang call or mesej takde bunyi. Nak save contacts pun takleh cos ade memory problem (be it memory card or phone memory). Bengkek je aku ngan Torch ni. Aku pakai tak sampai 6 bulan dah 2x rosak.

Maka, arini aku suh Eja belikan aku BB 2nd hand kat KL and pos kat aku esok. Sebabnye jenuh aku cari kat Manjung ni tapi takde BB 2ndhand. Aku nak pakai kejap je sementara dapat Torch baru Maxis ganti (amik masa 2 bulan kot?? demmm) so takmo la beli henpon mahal-mahal. Aku nak pakai kejap je... nanti dapat phone baru aku pass kat adik2 or jual balik kot. huhu...

So, lari jugak la bajet aku sebab telefon jahanam. Nak tak nak memang kena ade smartphone yang boleh aku check 24hours. My business nature ni nama lagi online bisnes. Kalau takleh online memang susah ar nak dapat sales kan. So, aku terpaksa... uhuhu...

**Takmo beli android or phone selain BB sebab aku pakai line and BIS aku on jer... so malas nak cancel BIS or switch ke data shj cos nanti nak guna balik Blackberry. Baik cari Blackberry jugak


Nasib baik la Ergo Performance warna hijau tu dah kena booked. Akan dapat payment time gomen gaji nanti insya Allah. So dapat le topup memana patut. uhuhu... walaupun sayang nak let go, tapi biarlah dia berjasa pada orang lain pulak. Aku kan dah ada Mystic Purple ;)

Tapi sebenarnya dalam hati ade lagi keinginan nak beli SSC brand lain tu! hahaha... nanti la aku share KALAU aku ade duit nak beli :p

Since Razin takde untuk malam ni and esok lusa (aku plan nak amik Razin or tido kat Beruas hari Rabu), mari jot down ape yang aku perlu settlekan:

- Kemas barang-barang berniaga dari bilik bawah ni pindah masuk master bedroom
- Settlekan order Bamboolite time gomen gaji (macam ngan aku keje gomen lak)
- Settlekan order Munchkin
- Push orang Tommee Tippee supaya cepat2 settlekan order aku.
- Duplicate kunci-kunci bilik since bilik-bilik guestrooms tu selalu terkunci sendiri! (ATTN: Lt Rostafar)
- Settlekan orang yang nak menyewa bilik lagi... guna duit deposit untuk beli almari baju lagi dua, tiga bijik
- Cuci Mr CRV. Udah macam hape lagi rupanya... Lama tak mandi
- Settlekan barang-barang mana yang berharga and perlu pindah masuk master bedroom and mana barang yang biar tinggal.

Aku rasa macam banyak lagi ni...

Ade emel dari potential supplier tak reply lagi, forms tak isi and cop etc...

Ahhhhh banyak gile keje nak settle!

PENINGGGGGGG...

Hubby pulak dah beberapa hari dok pusing-pusing cari rumah sewa untuk kami duduk di Johor nanti. Susah betul nak jumpa yang ok. Kitorang nak yang fully furnish. Jumpa umah double storey sewa RM660. Bapak mahal... Aku mau umah setingkat je udah. Asalkan ada mesin basuh, katil, dapur and peti sejuk. Tapi nak jumpa pun susah... Aaaaa... Sesapa ade kenalan or tau sesapa nak sewakan umah di Masai/Pasir Gudang/Seri Alam, please please please let me know. Hanya Tuhan dapat balas jasa korang.

Till then.

Assalamualaikum!


Ya Allah kuatkanlah semangat dan berikanlah aku daya ingatan yang baik. Permudahkanlah urusan suamiku mencari rumah sewa di Johor. Amin.



alhamdulIllah...

4 comments:

wifenavy said...

landed house area masai, pasir gudang, seri alam mahal la.. sewa umah flat pun dah RM450.. itu tahun 90 an.. sekrang entah la..

Siti Syuhada said...

wahh..nak pindah johor ekk..?bagus2..:D..nnti ct tanyakan membe..dia duk kat scientex pasir gudang...klau ade i'll let u noe k.

deena awanis said...

cepat jugak ana dapat tenants..bagus2...

Ryehanna said...

To Wifenavy: itu le kak... ade jmpa umah yg rege ok tp keadaan dia kena tinggal setahun tu yg mcm xbrp best.. kami ni pn cerewet jgk huhuhu


To Siti Syuhada: Thanks sesgt! mmg nk pindah sana march ni...


To Deena Awanis: Setakat ni baru 2 org je... ade lg kosong ni.. hehe...