Thursday, February 9, 2012

Ergo sucking pads

bismIllah...

The ERGObaby sucking pad was created for your baby's teething years.

This reversible pad will not only extend the life of your carrier due to less frequent washings, but will give you peace of mind knowing that your baby is teething on 100% cotton. One pair enclosed.

  • 100% cotton terry cloth
  • Velcro attaches the pad around the shoulder strap of the carrier
  • Reversible
  • Machine washable - cold, gentle cycles, mild detergent, no bleach. Dry in low heat



  • Well, I didn't buy the above sucking pads. Mahal bagi aku cos RM59 untuk sepasang jer...

    I got mine custom made!! (I don't have a sewing machine or the fabrics :P)

    I ordered 2 pairs of sucking pads for my Ergo Performance.
    Satu design Froggy, satu lagi Cats.
    Yang Cats tu tak pakai lagi cos sayang... :P

    Murah jer... 2 pasang benda alah ni campur poslaju tak sampai RM50. hehe...

    Tempah kat Sweet N Cozy



    However, the sizing tak berapa nak ngam cos velcro nyer tak betul-betul in line dengan tempat aku nak lekatkan pads tu... Yela, aku just bagi ukuran and gambar secara online je untuk Kak Ayu tempah. Dia tak pegang sendiri Ergo carrier aku untuk bajet betul-betul. Tapi belasah jela asalkan the pads serve their purpose. hehe...

    Yang penting, no saliva stain on my Ergo. Sayang woo... Sebab Razin suka isap-isap kat strap tu...

    Bila dah letak sucking pads, ok la sikit sebab takde bekas air liur dia kat carrier. hehe...




    p/s: You can DIY this sucking pads... but being me yang takde mesin jahit, takde bahan and malas, me just order jela... hehe...



    alhamdulIllah...

    5 comments:

    elanie*Q said...

    ergh..i bought fr0m tinytapir. Dh mls nk pikir dh ms tu tp bli yg biasa py but still melayang seratus ok ;P n yg itu lmbt bt0l nk smpai. Tiny tapir ni lembs jugak eh... Patut ana nye sucking pad c0mel. N fr0ggie tu suits ur ergo the best. Sbb sama2 hijau :) n yes,hazim awl2 pakai dah jilat tepi tu dulu. Testing kejap je. Kena tggu sucking pad br bleh pakai lelama. Kalo x,hbs la xlawa dah

    Ryehanna said...

    hehehe tu la... xsempat nak up entry ni dulu... then bace yg nanie dah beli sucking pads tu. tp tu mmg ergo punyer kan sbb tu mahal... eheheh...

    and yup, kena pakai nnt berbekas air liur dia... :P

    elanie*Q said...

    ha'ah, nanie order skali. Uhuu.. Pun lupe nk ty kat ana ritu pasal sucking pad. Dahtu TERbeli dua pasang plak tu. Cehh..kepala ting tong ms order.ape yg dipikir ntah.. p/s: eh,wanna help me re-sell the extra sucking pad x? :D

    Ryehanna said...

    Boleh jer... nnt bagi gambonyer kt emel ana or kt FB. nk real picture...

    elanie*Q said...

    0k dear. Ptg sket k.. Thanks! ;)