Monday, June 25, 2012

Impian

bismIllah...

Bace blog Majinn, dia tulis tentang impian.

Ape impian aku?

Sebelum ni,, nak kahwin, berenti keje and jaga anak kat rumah.

Ya, dah tercapai.

Puas hati?

Puas hati. hehe... Paling puas hati cos takde boss. =)

Itu je ke?

Of course not.

Bak kata orang-orang terdahulu yang bercita-cita tinggi, kita jangan mudah berpuas hati. Aim more... reach higher!

Maka, impian aku yang seterusnya adalah:

Beranak. Dan beranak lagi... Meramaikan umat Nabi Muhammad SAW di bumi Allah ini. Moga-moga punyai zuriat yang baik. Insya Allah.

Mantapkan bisnes. Walaupun masih setahun jagung (eh belum setahun pun lagi) tapi takpe, kita pasang impian dulu. Aku nak ada kedai macam Tiny Tapir tu... pergh best... tapi ingat senang ke nak ade kedai? Cost overhead berlambak.. sewa kedai lagi.. kat Lumut tu paling-paling koman sewa sebulan dah RM1K. Pendapatan aku?? Kahkahkah... memang tak layak lagi la nak ade kedai. Nak buat loan pun.... aihhh takpela, mantapkan dulu yang ada sekarang ni baru nak berkedai-kedai. Maka, itulah impian paling besor aku rasenye. =p

Sebab, bila dah power camtu, insya Allah duit pun masyuk... bila masyuk, dapat la pergi mana-mana yang kita impikan. :)




p/s: Sape owner blog www.aja04.blogspot.com? Tak aci tau bace blog kita tapi nyorok tak bagi kita bace blog dier... ;)

Written By Ryehana
alhamdulIllah...

3 comments:

Mummy Iswatie said...

best yer dapat jd housewife jaga anak

apiih said...

smoga dpt ank-ank yg lbh ramai. klu blh dpt ank twins terus,lagi byk.haha.. InsyaAllah :P

Ryehanna said...

To Mummy Iswatie: Best dpt dok umah jaga anak... xyah pepagi nak sibuk2 pergi keje.
Tak best sebab tiap2 bulan xde gaji masuk. Takleh shopping sesuka hati. Takleh buat loan nak itu ini. Dan kalau bekerja ada jgk masa utk diri sendiri, now semua dgn anak+rumah+suami.
U gain some, u lose some.

To Apiih: Twins?? Laki aku mmg nak sangat! tapi xde dlm family aku yg bertwin2 ni so.. possibility mcm rendah je la nk dpt hehe