Sunday, June 10, 2012

Of Nan's accident and a brand new baby carrier.

bismIllah...


Wah... macam tak caya je dah seminggu lebih tak update blog. Wakaka... busy meh

First sekali, Nan telah meng'accident'kan kereta Vios yang baru dibelinya bulan lepas di Kati, Kuala Kangsar pada Jumaat lepas.

Langgar Kancil dan juga Camry. Dia kejar traffic light hijau kot, then tak perasan kereta Kancil nak kuar dari tepi. So Kancil tu kena langgar kat bahagian depan, then Vios Nan berpusing and langgar kereta Camry plak. 

Hasilnya:



Airbag burst, nyaris tak lemas. Alhamdulillah tiada sesiapa yang cedera.

Pakai tak sampai sebulan lagi tu... nak claim total loss sebab chassis bengkok and bahagian dalam sume dah barai. 

Yang tak bestnya tentang eksiden ni, Nan kena pukul!! Yes, he got beaten up. Ini la susahnye kalau eksiden kawasan kampung, suka-suki je nak belasah orang. Padahal memang dah confirm accident, bukan sengaja.

Yong aku masa tau Nak kena pukul (and kena kejar) memang emo abis. Dia yang beria-ria nangis kat rumah ni.

Nasib baik jugak la kereta Vios yang Nan tinggalkan tu tak kena bakar time dia lari pergi balai polis (nasib baik ada orang tolong).

Giler lah... takut aku!

Tapi nasib baik gak la takde la cedera teruk ke hape time dibelasah. Nan pun katanya blur-blur lagi cos sedih kereta jahanam. Bahaya nyer kalau sorang-sorang kan... uhuhuhu...

Anyway, tutup bab eksiden. Hari ni Nan pun dah balik Pahang cos esok dah start mengajar. Tumpang kereta kawan la... baru sekali je merasa bawak kereta sendiri balik kampung. =p


Pagi Jumaat tu, Nan jadi model baby carrier yang aku baru beli.

Aku tempah custom made baby carrier for toddler kat Madame Googoo. Made with love in Poland. I got it last June 7th.

Fell in love with this one!

What can I say, I just love purple!


Back carry







A review is coming up!!

So far, I'm loving it... hihihi...
 


Written By Ryehana
alhamdulIllah...

0 comments: