Saturday, June 30, 2012

takkan jadi tukang jahit

bismIllah...


Pheww..

Lama nak update, tapi asyik terbabas je.

Razin makin lasak. Dah pandai merajuk and buat perangai. Memang banyak akal laa... yang aku geram sekarang, pandai plak nak pap pap orang. Tau ape tu? Tampar... kejap-kejap tampar. Suke dengar bunyi 'Pap' tu kot. Tapi tangan dah la lebar. Sakit tau! Geram je aku... Dah kena jentik dah tu. Tapi degil. Buat lagi. huh.

Umah makin bersepah. Sebab? Barang jual banyak... biase la... surut time orang dapat gaji je.. hahaha. Bila minggu gaji dah nak abis, takde dah la. wakakaka... rutin biase... ;)

Nak buat clearance la.

Sape mau cd Babyland, Baby Wizard and Grovia dengan harga yang best, silalah emel daku. Tak pun tinggalkan emel korang di bahagian komen, i'll get back to you :)

Ade lagi nak let go... Baby Art's Magic Box. Siyes murah je aku nak jual. Sebab ade orang order dekat 10pcs aritu tak tuntut. Aku ni plak baik hati gile tak mintak deposit kan... so rasakan. So sape berkenan nak beli Baby Art's Magic Box, contact je aku. Confirm berbaloi-baloi. Sesuai buat hadiah bagi orang baru nak beranak etc. hehe...

Ni lagi nak kabo, baby carrier jenama ERGObaby open for order. Email la for best package. Now aku nak bagi carrier bag to every purchase of ERGObaby. Sangat-sangat praktikal ok. So memang patut ade kalau beli baby carrier. Same goes to sucking/teething pads. Dalam proses gak tu... See how easy it is to purchase from Mama Panda? Hassle free! Dapat beg untuk simpan baby carrier and sucking pads at affordable price. Takyah susah-susah nak beli or tempah lain. Yang penting harga murah. Sucking pads Ergo tu rege RM59.90 ok. Aku nyer murah je... hehe

Eh sebenarnya nak citer tentang our holiday plan.

Petang tadi hubby suruh google tempat untuk bercuti hujung tahun ni. 

2nd honeymoon? hehe...

Mintak-mintak jadi la... Plan asyik tak jadi je... padahal laki aku cuti berlambak gile lagi... berpuluh2 hari lagi ok! haih... camtu la askar... cuti je banyak, tapi nak amik cuti pun susah.

Hubby also plan to buy a second house. Semata-mata untuk sewa. Sebab kitorang rasa market kat Manjung tu memang tinggi. Ade je orang nak sewa rumah la.. bilik la... ni even rumah aku tu dah full, ade je orang kontek-kontek tanya bilik sewa. So, ok gak kalau dapat lagi sebijik kan? Tapi yang pasti takmo apartment la.. kitorang tengok rumah apartmen depan rumah tu crowded gila.. dengan masalah parking lagi... so nak mencari rumah atas tanah. Berangan jelah dulu... loan gomen dah pakai untuk rumah sekarang. Kena cari cara lain untuk purchase another house. 

Plus, rumah kat area Manjung ni mahal gilababi ok! Lagi mahal dari Ipoh. Umah kitorang tu dulu beli tak sampai 200K, now dah 300K plus. Memang tak mampu la kot nak beli lagi umah 2 tingkat. Setingkat je udah. Bilalah nak kaya ni... ahaks...

Sekarang ni aku teringin sangat nak belajar menjahit. Sangat-sangat teringin. Aku tak pernah sentuh mesin jahit sejak aku tingkatan 2  (ke 3? lupe dah). Dahla masa tu pun Noriza yang tolong jahitkan beg aku (kena buat beg ala2 tote bag tu). Wakakaka... hampeh betul aku. Padahal mak aku cikgu ERT. LOL

Now, aku ada cakap kat Mamito yang nak belajar menjahit, tapi Mamito kata tak payah. 

Mak aku punyer reason adalah:
1) Sekarang pun aku dah busy gile... kalau menjahit lagi la busy. So dia takmo cucu dia terabai. Mmm betul gak
2) Mak cakap kalau aku dah start gile menjahit, confirm aku lagi tak cukup masa and rumah pun terabai. Mak cakap kalau menjahit, umah bersepah. Betul gak... lagi-lagi yang noob cam aku ni... nak bentang kain untuk potong confirm2 sebesar-besar alam kat lantai. Haihh...
3) Mak aku malas nak ajar.

HAHA.

Maka, takyah la belajar menjahit ye...

Masak pun tak abis belajar lagi ni... camne nak abis belajar kalau dah selalu hubby take over? hehehe... sayang abang askarku. Muahh... memang betui la askar ni pandai masak. Walaupun simple ke ape ke.. tapi jadi je. Sedap je aku bedal. Haha... 

K lah... adios amigos.

Mau marathon lipat kain.

Baiiiiii...

Wassalam


Written By Ryehana
alhamdulIllah...

6 comments:

ainmamasyahmi said...

teringin nak beli ERGObaby, tp xde baby kecik lg..nnt kalau preggy semula,insya allah, masukkan ni dalam wishlist..syahmi da nak 2 tahun, nak jalan sendiri je..

rumah skrg mmg mahal2..sy stay dekat hutan melintang, rumah area simpang 4 pn da mahal sgt2..

deena awanis said...

ana, grovia dapat lg murah dari biasa ke??hehe..

Mama Panda said...

To AinMamaSyahmi: sila sila...jgn lupe beli dr mama panda. hehe...
mmg mahal tapi berbaloi.. nak jual 2nd hand pun ada value. so xrugi la... :)


To Deena Awanis: Of cos! dah DM :)

Afasz said...

lipat kain yg menimbun ke ?hehe

salam singgah n follow sini

dr
afasz.blogspot.com

Ashizu said...

mcm mana nk order ERGObaby?

Mama Panda said...

Ashizu,

boleh email atau contact guna form kat blog ni (tgk kt Tab atas tu)