Sunday, June 17, 2012

Points

bismIllah...


Aku mengejar masa, maka entry blog ini ditulis dalam bentuk points.

1. Aku dah lama abaikan blog Razin. Tak sempat nak update. Padahal masa kat Perak aritu first time bawak Razin masuk Zoo Taiping. Tapi tak sempat-sempat upload gambo. Pehtu, Razin sekarang dah boleh panjat tangga. Gilebabi kering darah aku masa nampak dia masuk bilik tidur (aku kat atas, dia kat bawah dengan Ayah dia tapi laki aku mandi, dia naik tangga cari aku!). Tangga umah kat Johor ni curam ok! Tinggi! Cuak nak mampus aku... Nanti aku upload cerita dia kat blog dia kalau free.

2. Aku tengah sakit kepala pikir bab duit, duit dan duit. Pening mana nak cari duit lagi... Target tak tercapai bulan ni... Bestnye ade gaji, takyah pikir bab duit sales target. Tapi orang yang ada gaji plak jeles kat aku yang dok umah jaga anak ni. Pelik kan? Meh la ajak kawan-kawan or saudara yang baru dapat anak beli barang dari aku. Kurangkan sakit kepala aku ni... hahaha...

3. Aku juga sakit kepala sebab masa macam tak cukup. Aku tak pandai urus masa kah? Sekarang husband yang banyak tolong basuh baju (guna mesin basuh, tapi sebab manual, aku malas nak handle... takde masa nak tercogok tunggu abis rotate, spin, drain etc) and sidai baju. Tapi bab lipat kain dia tak handle... maka, ade selonggok besar kain tak berlipat lagi.Selain dari tu, aku still masak, sapu rumah, uruskan Razin etc. Tapi... sebab budak membesar ni perlukan perhatian yang sangat banyak dari aku, maka banyak benda on hold and tertangguh. Hmmm...

4. Arini first time aku try FB Ads. Buat sponsored story. Wahai dear readers, sesape belum LIKE lagi page Mama Panda kat Facebook, please LIKE. Leh klik SINI. Kalau-kalau free, jemput jenguk gak MamaPanda.Com. Jasamu ku kenang... :')

5. Aku mencari sesape leh tolong buatkan banner comel-comel untuk blog Mama Panda. Hadiahnye adalah barangan yang aku jual... Leh pilih nak ape... asalkan munasabah la yer. hehe... upah cash pun boleh. Nanti kita runding... Sape berminat emel je daku... Nak header blog je cos aku xde masa nak buat... (nak buat pun tak reti cos xpandai =p). Jemput follow blog Mama Panda jugak yer... Kat situ update review barang, promo dan sebagainya. 

6. Tahu tak aku sekarang dalam TTC mode? And do you know how stressful that can be (weird right) when you don't have enough time to... *coughs*. I'm stressed because I'm stressed. Paham tak?

7. Tu jer kot nak cerita kali ni... esok-esok tambah lagi

K thanks bai.


p/s: Sapekah di Mesir yang baca blog I subuh-subuh tentang cloth diapers? Expecting a baby kah? "Assalamualaikum and tahniah!"

Written By Ryehana
alhamdulIllah...

2 comments:

elanie*Q said...

ana,yg n0.6 tu,jgn stress2,nanti xjadi *cough,cough* gud luck! ;D

Mama Panda said...

kwang3...

ok noted :p