Tuesday, June 26, 2012

Of a feedback, kutu and carrier bags...

bismIllah...


Semalam post Boba pada customer. And hari ni dapat message dari beliau. I'm so happy I wanna share it here (sebab dia tulis panjang lebar):


salam...hihi,,,kelakar la..tadi barang dah sampai, then simpan dulu sbb nak g skul. balik petang tadi, br bukak kotak. nganga sekejap.  
then husband sampai,,dia tanya, ni apa benda? ( buat2 tak tau n tekejut ) . saya cakap la, ni boba carrier..
dia: what?? how much? 
saya: 400. 
dia: babe...alahai mahalnye...better la duit tu simpan lagipun that day kan dah beli wrap...
saya: saya dah pikir dah sblm bli ni..ikot awak la nak cakap ape. saya beli untuk mudahkan awak naik moto bawak beby g anta umah bs. Pastu, kita kan nanti nak g bali...takkan nak tolak beby dalam stroller turun naik flight? beby dah la berat sungguh! wrap tu dah tak sesuai guna sebab beby kita dah 10kg++. obess tahap 3!! awak jugak yg kata wrap tu memboyot turun ke bawah. Cuba awak try. best gile. 
Dia: tau. abe dah tgk benda ni kat fabulous mom semalam. memang la sedap sungguh pakai. Tapi tak membazir ke? 
saya: tak. saya tak rasa membzir. Sebab saya tau saya beli barang yang berkualiti n practical. 
Dia: senyap

Seyes, best gile. patot la mahal gile.huhuhu.
btw, carrier bag tu cantik jahitan kemas. tq. nak oder kalo ada hitam putih..tapi lagi cantik, kalo kain dia jenis yang mcam boba wrap tu kan...hihi...

Ashira Zumi
2 hours ago
Ashira

Yeay... suka hati bila customer happy. Thanks for your feedback!

I try my best untuk penuhi permintaan orang. I know the carriers I sell are pricey, but mahal tu bersebab! Mostly sebab jenama dia la... from US. So, brand yang imported memang selalunya mahal kan... Tapi percayalah, it is so worth it. Boleh pakai sampai anak 2,3,4... dan seterusnya? hehe...

Plus, Mama Panda ada buka kutu untuk Boba carrier ni. Tak mampu nak beli gedebuk RM400 lebih? Takpe... leh main kutu. Bayar RM100 je sebulan untuk 4 bulan. Alhamdulillah.. group kutu Boba dah masuk bulan kedua and so far takde masalah ape-ape. Kalau interested do let me know k! Customer di atas ni pun main kutu la.. ;)

Tentang pos barang plak, aku cuba pos pada hari yang sama payment diterima. Aku pergi poslaju every day at 5pm cos tunggu husband balik kerja. So payment before 5pm insya Allah aku pos hari tu jugak. Nasibaik poslaju centre tutup kul 6pm. So sempat la... sebab tu la aku tak suka kalau orang request nak pos guna pos daftar (nak murah) cos untuk pos daftar kena pegi pejabat pos. Pejabat pos tutup awal. huuu

And aku jugak happy cos carrier bag yang aku bagi free tu dia suka. Walaupun carrier bag tu dari aku punyer rejected bunch (yer, aku pun ada quality control ye) cos tu 1st batch yang dijahit dari kain yang murah and design pun lain dari carrier bag sekarang, alhamdulillah beliau suka... Yang penting dapat simpan baby carrier so that xdela bersepah sana sini.

Bagi yang tak tau, Mama Panda ade kuarkan carrier bag ye... ape kejadah carrier bag ni? Ianya beg uncang dengan tali berjerut untuk simpan baby carrier macam Ergo or Boba. Juga untuk jaga supaya baby carrier yang beli mahal-mahal tu tak kotor or kena habuk. Almaklum, kebanyakan design Boba yang frame hitam (kangaroo, lilam montenegro and soho) memang nampak gile la kalau kena habuk.

Bole beli sekali time order baby carrier. Untuk yang order Ergo Petunia Pickle Bottom yang mahal gile itu (RM600+), you can get one FREE. hehe...

Carrier bag ni untuk simpan baby carrier.
Supaya tak semak mata memandang.
And supaya tak kotor kena benda2 tak sepatutnya.
And senang nk bawak merata especially kalau dapat nice prints!

 Lepas pakai, main campak je merata-rata.
So not cool!



Selepas digulung dan disimpan dalam carrier bag.
Kan kemas tu..



Neat, right?
Could fit Ergo, Boba, Beco, Scootababy, Stork, Jumpsac and even Madame Googoo!

Dengan menjaga baby carrier anda dengan baik, resell value adalah tinggi.
(kot2 la nak jual balik bila dah tutup kilang dari beranak)


Ade lagi corak-corak lain...
(Label Mama Panda tu... hehe)

Ni vidiyo cara nak lipat baby carrier masuk beg.

Excuse the shaky vid. Guna sebelah tangan maaa...


Sekian, terima kasih.
Written By Ryehana
alhamdulIllah...

3 comments:

deena awanis said...

fullamak..cayalah ana..siap produce sendiri carrier bag tu..

next baby lah baru menjerumus ke arah BW..goyah tengok carrier cantik2..

Mama Panda said...

haha.. carrier bag tu dihasilkan secara xsengaja. :p

sila sila... ana doakan next year deena preggy! hehehe

ASHIRA ZUMI said...

wawawa....malluuuuuuuuuuu..hihi