Friday, June 1, 2012

Plan rosak

bismIllah...



Yaaaa... plan rosak! plan rosak!

Dangggg!

Semalam tetiba hubby BBM kata kena kursus ke Lumut next week. From 4th Jun until 8th.

Habisss...

Plan asal kami adalah:

Esok (2hb) - Gerak pergi umah Mak Tam kat Kepong. Malam tu Ijah nikah (sepupu). Pastu balik tido umah Mak Yang kat Bandar Seri Putra.

3hb (Ahad) - Kenduri kahwin Ijah. Settle majlis, balik umah Mak Yang semula.

4hb - 6hb : Nak ke Melaka kengkonon. Jalan-jalan...

6hb - 9hb: Balik Pahang...

9hb gerak balik Johor...

Now??

Tak jadi pergi Melaka.

Tak jadi pergi Pahang.

Ooops. Bab balik Pahang tu kena jugak la balik... tapi minggu seterusnya la kot?

Tapi aku geram gak le tak jadi lepak Melaka.

Now, lepas kenduri Ijah terus kena balik Lumut. Dok sana seminggu. Nasib baik la semalam sempat sms salesperson suruh pos barang ke Lumut... kalau tak sape nak tunggu kat umah Johor. huhu...

Asyik ke hulu ke hilir je kan... Perak ngan Johor tu macam Beruas dengan Lumut lak kitorang buat.

Hadeiii...

In a good way, aku memang suke la balik Perak cos ade projek nak disettlekan dengan kerjasama Mamito and Mak Cik Pah.

Nanti aku reveal. hehe...

Tu jela yang aku excited pun.

Tapi bab nak packing-packing ni sangatlah malas... aku kena jugak la angkut barang bizz sikit-sikit cos rugi weh kalau tak bawak... nanti orang nak beli takde stok pada aku susah. :p

Lagi ape...

Mmm... petang ni nak kuar poslaju barang-barang and beli baju untuk kenduri. Siyes aku takde baju ape pun yang sesuai untuk kenduri kahwin. Memang dah lama tak beli baju... huhu... beli ready made ni mintak-mintak muat la dengan badan dugong ku ini.WAAAA...

Perasan tak, sejak dah kahwin, I jarang kemhor.

Sejak dah beranak, memang takde nafsu nak mekap-mekap bla bla bla...

Risau jugak tua sebelum umur. Uhuhuhuhu...

Tapi takde masa la.... and nama pun dok umah je, dah berzaman aku tak beli bedak ke, mascara ke ape jadah. Jimat betul. LOL

 Yeah... my pale face.
Kena edit dengan tambahan effect 'Bloom' supaya nampak lebih soft dan tak nampak sangat blackheads, acne scars etc. HAHA

Takde makna nak mekap-mekap.
Tapi lipstick wajib.. kalau tak lagi la pudar dan tak berseri mukaku.


Cer bagi motibasi sikit untuk aku jaga muka?

Ni cuci muka pun idak ni... wawawa....

Oklah, dah mula lari tajuk.

K thanks bai.

Written By Ryehana
alhamdulIllah...

5 comments:

wifenavy said...

Udah namanya wife navy.. tak yah la plan2 sgt cuti2 ni.. kalo bole jgn sebut.. sampai masa tak de aral duit ada.. terus je gi jalan mana2 yg patut.. tak pun gi tanpa incik somi..

amal said...

huhhh memangle kalo dah wife navy nih, kita mmg xleh nak plan pape. wani pun dah banyak kali dah kena. kita kemain syok plan nak gi situ nak gi sini alih2 cancel sbb dia keje laa.. kursus la.. wuwuw sabar jela..

aiyakkk wani pun sama dah malas nak jaga2 muka .. badan takyah cakapla haha.. hubby pun dah perli2, masa anak dara kemain melaram, dah ada anak, comot! hahaha

Ryehanna said...

To Wifenavy: Xbest la kalau bercuti tnpa suami.. huhuhu... tp betul la. kacau sungguh bile tetiba dpt signal kena pg situ la sini la.. planning dh cantik dh huhu


To Amal: ohhhh belum lg la kena tembak dgn ayat camtu. kalau kena mmg merajuk seminggu!HAHAHA... tp btl la kan, jadi mls. lagi2 kalau duk umah je... T___T

Kakak yang perihatin said...

SALAM DIK..
just nak nasihat sikit.. sila ambil perhatian tau..

dik.. kalau suami ada di rumah, please berdandan dan hiaskan diri..

maybe suami kata tak kesah isteri nampak simple tak melawa.. tapi dalam hati, suami nak kita sentiasa lawa ketika bersamanya..

banya wife bila dah ada anak, abaikan kecantikan diri.. tu la sebabnya kenapa suami jadi hambar.. mungkin kita tak perasan sebab kita sangat sibuk menguruskan anak..

so, bercantik-cantiklah untuk suami.. semoga jodoh kekal hingga ke syurga.. amin.

Ryehanna said...

yer, saya sedar tu kak. sbb tu tgh mencari mood utk berdandan di rumah.

:)