Wednesday, October 24, 2012

Of an old friend and babywearing...

bismIllah...


My friend since zaman diploma, Mash came to stay at my house in Lumut for 2 nights. She came last Monday since husband dia ade kursus kat Marina Cove... Pastu diorang terus nak balik Kelate. Aku ajak jela dia dok umah aku since husband dia pun dok busy kursus. Dah lama tak jumpa... Last time was when she got married last year.

Macam sleepover pulak... bezanya dua-dua dah jadi mak budak! Haha... Syahdu jer bila teringat zaman study dulu haha...

Yang menjeleskan, kurus je kawan aku ni... Sama je macam masa zaman anak dara dulu. Nape aku tak camtu? =P


Razin (19 months) and Aira (6 months)
Gambar time tidur petang tadi...

Ok. So yes... Maybe Razin is not ready for an 'adik' yet (or I'm not ready??)

Luckily, I got a glimpse of having 2 small kids and managing them alone.

Ermm...

I would need a helper or my business would probably went down the drain.

Yang besar yang nak perhatian lebih tu... huhu...






Gambar last Monday... jalan-jalan Marina Island.
Bawak Razin berlari...

Mash lak testing Ergo PPB aku... lebih lembut dari Boba katanya.

Of course, since Ergo PPB is from organic cotton. So lembut lagi la...


Aku agak kebizian since Ahad cos aku balik Lumut petang Ahad tu untuk get ready terima tetamu. So, I brought along all my business stock mana yang larat. 

Razin was clingy cos it's only me and him. I expected that, but I had almost forgot how annoying it was. Sorry Razin if I was mean... Mommy got tonnes of things to do and I can't do it with you climbing up my body and following me everywhere I go.

I was back to my independent self... pergi mana-mana with Razin. At Poslaju today, I back-carried him in Ergo while receiving stares from people. Especially when I was about to toss him on my back... orang tengok cam pelik je... yeah, nak back carry baby alone needs practice. Susah kalau nak letak baby kat belakang if you lack practice. I just tossed him btw.

Pastu dengan consignment note Poslaju dah abis nyer... jenuh plak nak ngisi alamat-alamat customer kat situ. Tu yang aku back carry tu... 1 hand pegang beg penuh barang nak pos and the other hand pegang handbag. 

Kat Manjung ni orang tengok babywearing mamas with weird looks. Tadi masa aku pergi Secret Recipe with Razin on my back (inside Ergo PPB), ade a few men yang tengah makan kat luar tu berhenti sembang and looked strangely at me. Then bila aku dah masuk, diorang terus sambung cakap and cam gelak-gelak (God knows what they're talking about).

Isnin lepas lagi la kelakar... Me and Mashitah were both wearing our babies to Tesco. Me using Ergo and Mash was using her Boba 3G (purchased from Mama Panda ;) ). We got smiles as well as funny looks from people. Cam celebrity pun ada. Haha... I wonder if the feeling was the same like participating in 'babywearing gathering' or 'babywearing walks'. =D

Oh well... today I have a meeting in Ipoh. I'm nervous on driving to Ipoh with just me and Razin. Ok. Not nervous... terrified! haha... aku risau dia melalak dalam kereta all the way from Lumut to Ipoh. Dah la nak ke Ipoh ni pun aku tak familiar langsung dengan area tu. huhu... Wish me luck!! 

Dah lama gile tak drive ke Ipoh sorang-sorang... Now siap nak bawak Razin lagi. Hopefully he behaves la. Bukan ape... dalam usia cam dia sekarang memang jenis tak reti dok diam. Setakat ni ok la bila aku dengan dia je dalam kete... cos short distance kot? Tapi hari ni tak tau la... Hmmm...

Aku jugak kena return celcom broadband yang aku pinjam dari orang ni. Thank God for having a friend yang sudi pinjamkan broadband dia. huhu... Mati kutu aku takleh online. Sekali online, berderet pm nak balas and komen2 mintak reply. That's why la aku takleh nak balas semua komen kt FB, kekadang tak perasan and most of the time aku tak dapat notification pun. Nak tau urgent, sila emel je.

K la... Gotta go. Nak mengemas ape yang patut. Hari ni Mash dah nak gerak balik Kelate. Aku lak pas dia gerak, nak ke Ipoh.

Wish us all safe journey.

Salam Aidil Adha!

Wassalam...
Written By Ryehana
alhamdulIllah...

1 comments:

Allene said...

salam aidil adha...