Thursday, October 15, 2015

A new maid

bismillahirrahmanirrahim...


Ya well we got a new maid now.

10th Oct hari tu pick up dia kat Kuantan, and now dah beberapa hari la dia di rumah.

About her:
- from Lombok.
- can't read
- sebelum ni kerja ladang, tak penah jadi maid lagi
- ada anak, ada cucu
- janda
- umur 33 tahun


Our comment for the past few days she's around:
- slowwwww
- tak rajin
- tak pandai jaga budak


Oh well, to any of you yang plan nak amik maid, selagi boleh hold, hold lah dulu. Maid ni kalau dapat yang ok tu, alhamdulillah la. Dapat yang slow and macam blur-blur jenuh le jugak.

So far kami masih monitor dia camne. Banyak gak la benda yang memeningkan kepala aku 2,3 hari ni. tapi takpe, kita paham masih BARU. Hopefully in time, berubah la. Banyak dah duit habis ni... nak tak nak kena la sama-sama saling tolong-menolong and kerjasama.


Good news is we have CCTV.

Ya, i'm paranoid like that. Aku takut dia tak jaga anak2 aku betul2... So, melabur lagi duit pasang cctv. Kena RM1650. 4 cameras semua tingkat bawah, decoder+monitor kat master bedroom (our room) di tingkat atas.

Boleh tengok kat hp... so senang la.

This is just a tool to monitor. I hate to use it. But have to lah... kang tak tenang je hati masa keroje huhu...

Well, I wish to blog again tomorrow. Ade benda best nak review... hopefully esok free.


Daaa



Alhamdulillah...




Written By Ryehana

0 comments: