Wednesday, October 7, 2015

Mendahului takdir?

bismillah...





Terkesan betul dengan status ni.

Betul. Memang betul sangat.

Dulu masa aku nak berkedai, ramai nasihat TAK PAYAH.

Dengan lokasi yang tak berapa femes (sebab mostly clinics & bengkel je kat situ) and aku berniaga kecik-kecik, ramai nasihat takyah buka kedai. Biar online je... 

Tapi aku teruskan jugak niat aku tu. Alhamdulillah... makin bertambah barang + brands yang aku jual. Plus aku lebih selesa orang datang kedai dari datang rumah :)

Kelebihan lain: dapat gajikan adik sendiri yang menganggur. Takla banyak gajinya, tapi dia pun dapat kerja yang tak banyak pressure (keje ngan kakak kan...) and flexible.

Now....

Aku ade projek lagi nak buat tapi masih berkira-kira and dalam pertimbangan.

I don't know if I should pursue it or just wait and see first.

From experience, I learned that if you wait too long, you're going to miss big time.

Haihh such dilemma.

When I read Kak Di's status above, lagi la macam semangat nak teruskan.

Oh well... time would tell.

Sekian.


Written By Ryehana
alhamdulillah...

0 comments: