Thursday, October 29, 2015

Take a break

Bismillah...



Mak and Raul. (Omg i looked so makcik2 with spectacles & tudung express on!)

Anak bujang no. 2 dalam fasa comel dan nakal at the same time.

He's 1 year and 5 months now. Still couldn't string up words... Still couldn't talk, but oh how cute is it to hear him babbles! Hahah

He's so adorable. I love this kid dearly... 

Dia ramah. Suka 'menegur' orang tapiiiii he's usually scared of men with deep voice. Kikiki...

Oh, dia takut kat Atok dia gak. Padahal bapak mertua aku bukanla jenis cakap kuat-kuat pun. Tapi Raul tengok je mesti ngobak. Sabo jela...

Anyway, tu gambo siang tadi masa menunggu beli air... Sekarang gile menerai air-air bancuhan serbuk yang naik macam cendawan tumbuh kat Manjung ni...



Petang tadi try Coffee Legend, tapi bukan beli air kopi pun. I ordered Chocolate and Strawberry flavor. Sedappp! Jangan gula naik balik udahh! Huahua

Tangan kecik yang pegang straw tu tangan Raul. Sebok je.


Hi, saya Raiq! Dah 3 bulan. Alhamdulillah anak no.3 ni anak yang senang jugak dijaga berbanding no.2

Masa Razin ok, masa Raul kurang ok, masa Raiq ok semula.

No.4?? Haaaa ntah le yer. Kalau add tu ade la. Takde pun takpe... Ade orang cakap, (berdasarkan petua & pengalaman dia) next baby pun aku dapat boy gak nih. Hohoho... Mmg nak bg team futsal kot heeee...

Rilek rilek... Take a break dulu. Ade 3 boys pun nak tercirit dah haha

Harini aku pasrah yang aku terpaksa simpan/buang/bagi orang jela baju2 kurung lama cos semua dah tak muat!

Sendat kat boobs and hips. Yang kain berzip (bukan getah), lagi la... SEMUA aku takleh pakai dah. Gilerr. Gemok siot. 

Sedih weiii


This is me at work today. No contact lenses, no spectacles. Just a BB cream on my face & a swipe of lipstick. How plain. Oh well, this was better than my everyday i-dont-care-how-i-look face. Most days I went barefaced and wearing the same tudung 2 days in a row. 

Sentiasa bertudung hitam, berbaju hitam. Macam org berkabung pun ade. Oh yes i'm mourning my pre-pregnancy figure that was LONG GONE. T.T

Yesterday I caught my husband using the Nordictrack elliptical cross trainer that I RARELY anymore (i haven't been working out for agess!). 

Imagine my surprise.. My husband had NEVER USED the cross trainer. That thing cost RM6k. He merely laughed and made sarcastic comments on how I waste my money on it. Then tetiba dia guna?

Guess what? He used it for 5 minutes only! Kahkahkah... Haaa tau pun. I'm not the only one yang tak fit yer. =p

November is nearing. 

Razin ade Ihtifal pada 8th November nanti. Oh anak aku dah nak masuk 5 tahun next year. How time flies!

K lah. Ngantok. 

Patut la, dah pukul 1.15 pagi...

Nak tido. Bye


Alhamdulillah...

0 comments: