Friday, October 16, 2015

Pam terus ke Honeysuckle's Breast Pump Bag

Bismillahirrahmanirrahim...




Sejak share kat Instagram time pakai plastik beg ni, ramai komen and share cos seriously ni memang memudahkan keroje.

So in this blog entry aku saya citer detail tentang benda alah ni. 

Ape yang aku saya pakai? (ayat kena sopan sikit cos nak review benda haha)


Ok ni review Honeysuckle's Breast Pump Bags and how to use 'em.

On the left side is the Honeysuckle's D'Adapter

Each package comes with 4 units of adapters by the way.

But Mamapanda.com has a starter kit of 2 units adapters + 1 box of Honeysuckle's breast pump bags.

You can check the price here.

However, the adapters only fit NARROW NECK bottles macam yang Medela breastpump pakai.

So, kalau pam anda wide neck (macam Spectra & Lacte) so kena lagi beli tambahan wide to narrow neck adapter.. RM15 satu tak silap... yang tu coming soon kat Mamapanda.com hehe


Ok next.


Pasangkan adapter tu pada pam anda.

Tempat yang selalu kita letak botol tu diganti dengan adapter.




Lepas tu get ready jela plastik and sangkutkan je pada adapters tu..

Ketatkan plastik and tadaaa.. siap!




For me, kelebihan dia selain dari jimat masa, ianya sangat sesuai untuk ibu-ibu yang selalu tandem nursing/pumping macam saya.


Sebelah baby menyusu, sebelah lagi pam.

Ni satu cara nak tingkatkan production susu juga :D




Kenapa saya cakap kelebihan?

Sebab kalau guna botol, botol tu akan mengganggu laluan kaki baby nak menendang-nendang. HEHEHE..

So bila guna plastik, takde dah masalah tu since plastik tak ambil banyak space :)

Isn't it great?? Bottles are no longer in baby's way!



I love how easy it is!

Sambil nyusu, dapat menuai jugak hehe...



Untuk pengetahuan semua juga, Honeysuckle plastic storage bags ni material dan design dia tak sama dengan plastik simpan susu yang biase kita jumpa (yang harga rm10-14 sekotak).

Totally different. Nak lebih confirm kena pegang la kan... 

Sedikit history tentang Honeysuckle ni, founder dia ni dulu design storage bag for Lansinoh. I remembered I wanted to get my hands on those bags masa first dapat baby in 2011 dulu but somehow couldn't get it (not sold in Manjung). So.. bila tau Honeysuckle ni didesign oleh orang yang sama and with better improvement, of course la sukaaa ^_^

Plastic yang digunakan lebih tebal and berkualiti. Untuk more reviews boleh check website diorang, Link here.

Here's a snippets:


Klik untuk tumbesaran berganda




So kesimpulannya:-

PRO
- Cepat 
- Tak perlu cuci botol 
- Tak mengganggu ruang kaki baby jika tandem nursing/pumping
- Plastik berkualiti (biodegradable and tahan, tak mudah bocor)


CONS
- Mahal dari beg plastik biasa. heee...


Well, tu jela kot yang nak direview.

Till then.


***update!

Dah boleh pakai pada wide neck pump seperti Spectra & Lacte.

Additional 2 more stuff to prepare iaitu Wide to Standard neck adapters.


The starter kit for wide neck pump adalah  RM95 sebab adapter tu RM15 satu.

Dgn harga RM95 tu anda dapat;

1 box of Honeysuckle breastpump bags (50pcs)

2 x Honeysuckle's D'Adapters

2 x Wide to standard neck adapters


Benda warna putih tu la Wide to Narrow Neck adapter.





Written By Ryehana
alhamdulillah...

1 comments:

Nadiah Suhaidi said...

Bagus & menyenangkan !