Saturday, July 10, 2010

"I'm way hotter than you!"- Jacob Black

bismIllah...

Edward Cullen and Bella Swan


Yeah.. I managed to watch Eclipse last Wednesday night. Movie pukul 11.30 malam. Release date adalah pada 8 Julai, but we managed to watch the 7th July screening thanks to Nini's persistence.


Nak book online takleh cos GSC punyer website ade problem (dah 2 minggu! baru semalam okey...) and takleh buat e-payment terus. So aku and Nini sempatla ke Pavilion kejap masa lunch break untuk beli tiket. Nasib baik ada lagi... but then, of course la... 11.30 malam wehhhh... Untuk 8 Julai tu, memang dah tinggal seat depan-depan je...

Oh.. tentang Eclipse.

Well... mostly tentang pertarungan antara vampire baik dan yang jahat.

Vampire baik: The Cullens clan

Emmet and Edward missing...


Vampire jahat: Victoria, Riley and the newborns.

Victoria


Riley and the newborns


The newborns adalah vampire baru yang di'create' oleh Victoria dan Riley untuk jadi bala tentera diorang masa bertarung dengan family Cullens. Fyi, vampire yang baru nak jadi ni adalah sangat kuat dan sangat sukar dikawal.

Kenapa nak serang keluarga vampire Cullens? Well... kalau ikuti cerita sebelum ni sepatutnya tau la kan... ni semua sebab Victoria nak balas dendam cos keluarga Cullens bunuh kekasih hatinya masa no. 1 ke no.2? lupe dah aku... hehe... dia gunakan Riley (yang di'create' oleh Victoria sendiri) untuk capai cita-cita dia.

As for the Volturi plak... diorang ni kira macam 'vampire royalty' la lebih kurang... Bertanggungjawab untuk biar dunia luar tak tau kewujudan vampire. Diorang ni based di Italy dan akan bunuh vampire sesuka hati je kalau mewujudkan kacau-bilau or menggugat kedudukan low profile vampire.

The Volturi


Dalam movie ni, diorang datang untuk pantau tentang pembunuhan yang dibuat oleh The Newborns. Sebab masuk berita di TV tentang missing people di Seattle... and of course la kerja vampire yang asyik bunuh dan hisap darah orang...

Diorang datang ke empat pertarungan bila semuanya dah selesai. And they killed one of the newborns yang The Cullens nak selamatkan (sebab budak kecik) . Hampehhh.

Aku rasa scene paling best adalah time diorang bertarung.

The Cullens turut dibantu oleh The Wolves. So, memang penuh ngan cgi effects, bla bla bla... but overall sangat puas hati. hehehe...

Time diorang bertarung ni, Edward sembunyikan Bella di puncak gunung. Jacob pun follow la untuk jadi pak guard.

Quote paling takleh blah adalah "I'm way hotter than you!" by Jacob... Wakakakaka... this was when Bella was freezing to death. Haaa... nyorok lagi kat puncak gunung. Kan sejuk... ngok. :P

But of course Jacob is!!

Scenes that played on the Team Jacob vs. Team Edward issue were funny, especially the scene in which Jacob commented to Edward, “I’m way hotter than you”, as werewolves have a generally warm body temperature as compared to the ice-cold vampires. Copy paste from Facebook.


I love you Jacob.

Tapi kan... kalau Edward balas "You maybe hotter, but at least I'm harder", abis la Jacob. hahahaha...
:pandaGeli_31::pandaGeli_31::pandaGeli_31:

I heard someone said that in the cinema actually... cos semua orang gelak bile dengar Jacob cakap camtu kat Edward.

Tapi serius, scene dalam tent tu buat aku kesian giler kat Jacob. In real life, that is impossible!!!! i think.

Tak sabar nak tunggu Breaking Dawn Part 1 and Part 2 (I've heard that there'll be 2 parts)

Btw, below are some trivia about this 3rd movie.

1- Tahukah anda bahawa Kristen Stewart pakai rambut palsu dalam movie ni? Sebab dia potong rambut pendek dan kaler hitam untuk berlakon cerita The Runaways... dah tengok The Runaways? Dakota Fanning pun ada! tapi aku tak berapa suke... macam citer Almost Famous yang Kate Hudson berlakon. Tak berapa best. Lagu tak sedap...(pendapat aku laa)

2- Tahukah anda bahawa untuk watak Riley, pelakon Tom Felton (Draco Malfoy in Harry Potter series) dan Channing Tatum(sape tak kenal sila gugel! nama ni sentiasa ada dalam blog aku bile citer tentang movies. hehe) telah dipertimbangkan oleh berlakon? tapi diorang pilih jugak ntah sape-sape tah berlakon jadi Riley tu. Tak kenai...

3- Tahukah anda bahawa semua serigala-serigala yang wujud dalam movie ni takde telur alat pembiakan?? Sebab lembaga penapisan diorang suruh bagi takde. kehkehkeh...


Credit: semua gambar dan info adalah thanks to IMDB.. (Nini punyer feveret website)



alhamdulIllah...

6 comments:

MuNsYi SaMa said...

wa..ku bace cepat2 sbb xtgk lg..hehe

cam best. :)

Loq said...

Aaa tiket dekat gsc Dataran Pahlawan banyak dah ditempah dalam 2,3 hari ni. -_-
Gamaknya,minggu depan laaaa baru dapat tengok.
Nasib spoiler ni tak berapa spoil sangat.haha

mar said...

mmg best cite nie,..nk tgg yg breaking down plak,..besnya dpat tgk semalam,..

apiih said...

jacob...biskut jacob..ekekekekekeke ;p

Tyra said...

i'm melting in Jacob's dazzling smile. =)

Siti Maisarah Zulhaimi said...

disebabkan post ni, saya akan follow blog awak!!