Sunday, July 4, 2010

Update from Lumut

bismIllah...


I'm at Lumut right now. First time tidur rumah 'kami'. Petang kang dah nak balik KL... adehh, rasa sangat tak best nak balik KL. T__T

Rumah ni kosong je... and rasa sunyi bila hanya ada aku dan Mr CC. So kami invite Mamito, Nini dan lain-lain yang ada kat umah Beruas untuk tidur sini last night. Saje la nak bagi merasa... Hanis tak pernah datang sini lagi.

Overall, aku agak lega cos dapat kemas dapur sikit-sikit. Yela, rumah baru kan, ape pun takde sangat. Nasibaik la ada perabot-perabot tentera... lega sangat-sangat! Setakat ni dah ada almari lauk (yang kami letak pinggan mangkuk gak), meja makan bulat untuk 5 orang, sofa, 4 buah katil (semuanya single!) beserta almari baju dan nightstand (dapat set), meja menulis (tempat aku mengupdate blog ni la) dan... almari berlaci yang jadi tempat letak TV. hehe...

Jadila...

Semalam kami beli peti sejuk dan dvd player di SenHeng. Settle.

Sebabnyer, selama ni Mr CC and friends (kawan-kawan dia yang dah kahwin tapi isteri jauh a.k.a married bachelor ada 2 orang tumpang duduk situ sekali) just hidup guna satu peti ais kecik yang macam dalam bilik hotel tu. Aku tak puas hati. So beli baru. Peti ais Panasonic yang tak sampai seribu. Okla...

As for the mini fridge, tempatnye adalah di master bedroom! hehe...


Oh well, banyak lagi benda yang takde dalam rumah ni. Antaranya adalah mesin basuh, display kabinet (untuk separatekan bahagian living room dengan tempat nak tgk tv), tempat letak pinggan mangkuk yang dapat time wedding (giler banyak gelassssss) dan juga kena buat kabinet dekat bawah sinki untuk letak periuk belanga semua. Sangatla menyakitkan mata bile tengok bawah sinki tu ada macam-macam benda... nak tutup ngan kain, tak tahan lame... so bawah sink tu memang kena buat berkabinet. Sorok sikit jerubun mak bun (sure orang tak faham).

As much as I want to quit my job and just be a housewife to take of my husband, aku tau aku takleh buat macam tu sekarang... Semua benda nak duit. Mane nak cekau duit kalau tak keje kan? Lainla kalau laki aku keje gaji 10K... haaa kalau camtu memang aku dok umah goyang kaki jela... Ni tak... dia jugak nak bayar duit kereta, duit rumah, bil internet aku, bil telefon aku bla bla bla... So... setakat ni I can't afford to be jobless.

Dahla aku ni kejap-kejap nak beli itu, beli ini... Lebih-lebih lagi bila dah ada rumah sendiri ni.. gatal je tangan nak beli perabot dan macam-macam lagi untuk penuhkan rumah. huhu... sangat jeles dengan wanita-wanita yang tak perlu bekerja lepas kahwin... :(

Takpela... kita slow-slow... Biasela, lepas kahwin lagi banyak nak guna duit cos nak setup rumah...

Buat masa ni, it's still okay takde washing machine cos Mr CC basuh baju kat kapal. Haha.. and aku bukan dok umah ni pun. So takpela... :P

Oh well.... I'm happy. Let's pray that our life is blessed by Allah.

Entry ni takde gambar sebab umah Mr CC takde usb cable untuk transfer gambar dari hp Sonyku.

Lenkali la...

Okeh... that's all...





alhamdulIllah...

8 comments:

Kujie said...

benda pertama yg dibeli bersama selepas kahwin - katil. Kira kejutan...sebab blk kerja, tgok2 dah ade satu set.

hahaha..masa mula2 balik rumah 'kami' seminggu lepas berkahwin, tidur atas toto aje...

lepas 2 bulan ,beli mesin basuh , suami kesian tgok isteri dia dok menyental seluar jeans dlm bilik air.

pelan2lah..inilah perangan hidup bersama..projek paling lama yg akan kita built in

hana yoriee said...

huhu..tak lama lagi hana pun akan menjalani kehidupan seperti ryehana.=)hana pun harap sgt dapat duk kat lumut, tp apakan daya..kena jugak teruskan kerja utk teruskan kehidupan.wuwuwu..

Chybee said...

chaiyok2 ryehanna!! hehe... jgn lupe update gmbr. nk tgk! :D

ZACK ENTRY said...

semoga berbahagia..=)

apiih said...

semoga happily forever n after..ahahaha

deena awanis said...

biasalah tu..kalo kawen ngan anak jutawan ke..dato' ke..bley laa masuk umah cuci kaki jer..anyway, bila rumah sikit2 improve atas usaha kita sama2, we will value it more..=)

semoga bahagia selalu..

Cik Qemm said...

duduk base ek?
rumah lame qemmal tu. hihi. rindu duk lumut :D

anyway semoga berbahagia :D

Ryehanna said...

tak...bkn dok base...