Sunday, September 4, 2011

Post-raya entry (2011)

bismIllah...


30 Ogos 2011.

Raya tahun ni best.

Sebab raya kat kampung sendiri.

Sebab dah ada anak sendiri.

Sebab semua adik-beradik ada balik. :)

Ni waktu malam raya.
Razin dikelilingi Pak Uda dan Pak Uchu sambil diperhatikan oleh Ayah dan Onyang.
Suke la tu... kena kerumun camtu.



Tema tahun ni HIJAU.
Ni Razin pakai baju melayu yang Opah dia belikan.

VERY BIG.
So memang takleh pakai yang seluarnye...
Tukar pakai seluar Mak Razin beli.

Muka kena censored.
Muka tak mandi lagi. haha...
Dah jadi mak orang ni, ape-ape hal settlekan anak ngan suami dulu baru diri sendiri.
Heh.


Ni muka dah mandi. :)

Our little family...



KAMI.
Yong jer yang lari dari tema.
Tapi takpela... dimaafkan since takde saiz and kain tak cukup nak buat baju dia.







Sehari sebelum raya, hubby duty...
Pagi raya tu pagi-pagi hubby gerak ke Beruas lepas abis duty (kena duty le since tak jadi sailing).
Then esoknye (raya kedua), hubby duty 24hrs lagi. Raya ketiga baru nampak muka... then, gerak ke Pahang pulak.

Tak sampai hati le tak balik kampung dia kan... balik le jugak. hehehe...

Sempat tidur 2 malam di Pahang then pagi Sabtu gerak pergi umah Mak Tam di Taman Ehsan, Kepong cos Ijah bertunang.

Ni kat umah Mak Tam.
Abaikan muka kembang aku tu.. tu sebab tudung cenggitu tu... :P

Famous betul Razin kat sana.
Asyik hilang je... syok betul asyik kena dukung. huhu

Lepas abis majlis di rumah Mak Tam, aku follow Yong+Abg Wan ke Negeri Sembilan.
Bawak Razin jumpa Tok dia
(yang belah aku la.. Tok belah Pahang dah banyak kali jumpa da)


Pandai senyum tengok kamera...
Romper Auntie @chokilala bagi. :)

Err.. bapak aku kata muka Razin macam muka aku.
Apekah??
Sume orang dok kata Razin ikut muka bapak dia sebijik.
Hmmm...



Lepas tu, kami sume gerak ke rumah Mak Yang di Bangi.
Tido sana.

Ahad (hari ni) gerak balik Perak.

Details of each events nanti-nanti kalau free and rasa nak share, aku update blog.

That's all for now... Salam Aidilfitri!

p/s: Tak sabar nak update blog Razin. Banyak sangat benda yang perlu direkod...


alhamdulIllah...

5 comments:

Pocket said...

buleh jer yong taruk selendang sikit berkaler tema :D

wajah kamu belum mandi kaler kuning? kenapa? :D (Lagi mau tanya kan)

humak aiih ijau nyer sumer!!
memang la korang pakat kan :D
cantik!!

Kujie said...

komen org kt atas tu..awai nya dia!


semua family bermula dari dua + tiga + empat...lama2 berkembang membiak juga ni.


rindu raya dgn anak2 kecik, ragam yg meriah

Ryehanna said...

To Pocket: Awalnye komen! hehehehe...

Actually sebelum2 ni taknah pun boria baju+warna serupa tp kali ni my mum sgt excited cos nak nyambut ngan cucu sulung..

thanks!


To Kujie: Mmg awal kan? :P
Haaa mmg baby Razin tu la penyeri raya kali ni since he's the only baby yg ada time raya. Cucu sulung belah Perak lak tu... hihihi

Insya Allah.. mudah-mudahan membiak lagi la.. hahaha

Xpela, lepas ni insya Allah ade la si kecik bila dah bercucu? :D

Thanks!

deena awanis said...

ana, kasut razin comey laahh!!

Ryehanna said...

kasut tu dh lame beli.. kasut corak camo... hehehe