Sunday, September 25, 2011

Abah masuk hospital

bismIllah...


Abah yang ku maksudkan ni is not my 'father' tho I called my father pun Abah jugak. Tapi 'Abah' yang masuk hospital ni is actually my uncle. Pak Yang. Tapi aku anggap dia macam bapa aku juga... In fact, I'm closer to him than to my own father.

Abah masuk hospital last Thursday. Masa dapat berita tu cuak gak la kan... tapi aku kerja.. Mr CC pun takde cos sailing... sambil doa takde ape-ape, aku tunggu weekend cos rasa cam nak pergi melawat. Then on Friday dapat tau Abah masuk ICU. Mak ajak pergi tengok so aku amik Unplanned Leave on Saturday (yeah I work on Saturdays!) cos nak gerak ke Hospital Serdang pagi Sabtu tu.

Aku tak plan langsung nak bawak Razin. Tapi Mak suruh jugak bawak... Kesian katanya... Padahal Diyana leh je jaga... Tapi dah Mak suruh bawak jugak, angkut la Razin sekali...

Aku bukan ape, maleh betul nak travel jejauh bawak Razin kalau hubby takde. Pulak tu sekarang kan dah fully bercd, cam cuak gak le aku nak first time travel ngan cd ni. huhu... Tapi belasah jela... pergi balik hari je pun. So aku angkut la cd-cd Razin. Nasibaik la memang aku banyak packing AI2. GroVia ngan soakers 4 keping, Flip ngan 3 stay dry inserts, Econobum dan 3 prefolds, dibackup dengan beberapa keping pocket cds. Alhamdulillah... berjaya fully cd. :) Nanti rerajin aku citer details.

Masa di R n R tukar lampin...
Nasib baik tak banyak ragam.
Kat umah Chu je dia mengamuk2...
Pas kena hembus2 ok dah :)



Bertolak dari Beruas around 8am. Naik Vios Mak; Aku, Nini, Razin and Mak. Kitorang pergi Batu Gajah dulu cos nak naik kereta Yong. Chitra leh naik 6, 7 orang. Abang Wan leh drive... so pas breakfast kat umah Yong, kami pun gerak ke Serdang...

Kitorang sampai Hospital Serdang pukul 2pm. Memang tak sempat ar nak masuk cos untuk wad ICU kul 2pm dah takleh masuk. Kena tunggu kul 4 petang. Maka, Kak Lin and Mak Yang ajak kami pergi ke umah Chu di Kajang. Makan, solat dan sembang-sembang sampai kul 4 petang.

Sampai hospital, kena ikut turn nak jumpa Abah. Leh masuk 2 orang je at one time. Time ni my other cousins pun ada... Kak Farah, Eti and her hubby.

Aku dan Nini antara yang last masuk.

Masa jumpa Abah tu... cam tak sangka sangat dia sakit camtu. Sebak terus aku. T__T
Sembang-sembang kejap then keluar... Sedih rasa hati. :'(

Moga Abah cepat sembuh.

Tak sangka lak aku leh tersentuh camtu. Huhu... Sekarang ni pun bila ingat balik cam sedih lak.

Kami gerak dari Hospital Serdang around 6pm. Sampai Batu Gajah pukul 10 malam. Tido sana terus cos aku dah letih gile daaa...

Bangun pagi tadi rasa cam nak demam. Aiyohhh... Aku stress betul kalau tekak rasa semacam ni. Ni memang tanda-tanda nak demam. But I don't want... I have lots of things to think about... :(

Adakah sebab aku tak habiskan antibiotik yang Doc bagi masa aku sakit last 2 weeks? Ermmmm....

Hopefully tak demam la...

Esok gaji... Plus bonus. Alhamdulillah... Takpela tak dapat 6-8 bulan gaji pun asalkan lebih dari tahun lepas. Syukurrr... :)

I'm working on a project right now.

Kepala dok pening-pening gak le memikirkan benda ni... huhu... Nanti kalau dah jadi, aku reveal kat blog.

K lah, masa untuk meng'stuff' cds dan melipat kain.

Esok hubby balik! <3 <3

Salam...


alhamdulIllah...

2 comments:

amal said...

hopefully Abah Ana cepat-cepat sembuh ye. btw dia sakit ape?

Razin sentiasa comel la. geram! :D

Ryehanna said...

sakit berkaitan sistem limpa... ntah le... xtau nk terang cmne.. xbegitu arif huhu