Thursday, March 29, 2012

Ke Selangor lagi...

bismIllah...Link

Haaa... baru je weekend lepas kitorang datang Selangor untuk tengok F1. Now I'm in Petaling Jaya sebab ikut hubby kursus kat IEM (The Institution of Engineers Malaysia).

Last minute baru dapat signal suruh pergi kursus... hubby suh aku book hotel. Aku book hotel murah-murah je la.. and dekat ngan IEM. hehehe... Kitorang baru check in kul 10 malam tadi di Shah's Village Hotel.

Perjalanan dari Johor ke PJ ni sangat mencabar hari ni. Razin tido sekali jer... then sepanjang-panjang jalan tak reti dok diam. Tak nak duduk dalam carseat and nak main-main kat lantai kereta. Bengang betul aku cos aku pun tak dapat tido! T____T

Esok malam planning nak ke Wangsa Maju untuk viewing/collect stroller. Yeah, aku nak beli 2nd stroller for Razin! Bukan ape, aku nak stroller yang compact and at the same time stylish. Jenuh gak le cari and survey-survey... Sampaikan kalau ade orang nak let go Maclaren Triumph murah-murah memang aku rembat (padahal aku memang jual stroller Maclaren... tapi aku nak murah-murah... lagi murah dari harga reseller! haha <---cheapskate gile)

Ape stroller yang aku nak beli tu?? Well, kita tunggu... Aku nak test dulu, kalau betul-betul best baru aku angkat. Tapi aku memang dah jatuh cinta ar sejak tengok kat Youtube. Memang compact, ringan dan paling penting senang bawak travel.

Quinny Zapp Xtra Razin tu of cos aku still pakai jugak. Tapi aku rasa macam tak praktikal kalau nak travel pakai Zapp Xtra... Travel kalau bawak kereta sendiri takpe lagi. Kalau nak naik kapal terbang, feri or bus? Susah... So that's why aku cari 2nd stroller. hehehe... persediaan untuk 2nd baby yang bila nak ada pun yer jugak... :p


Well, I do wear my baby guna Ergo, but I cannot live without strollers!! Sangat-sangat berguna kalau nak shopping for hours (test-test baju etc... kalau wear baby, camne nak test? hehe). Aku suke strollers macam MEN LOVE GADGETS. Yup, strollers tu tahap ke'excited'an dia macam dapat Ipad, Tab or DSLR la untuk aku. hehehe...

Plus, strollers ni banyak yang stylish and cantik-cantik. Aku sekarang kalau keluar and tengok mommies with children, aku akan tengok strollers dia dulu. Tak tengok la tudung ape ke, handbag LV ke... aku tengok strollers! And akan kagum kalau pakai strollers canggih-manggih and mahal-mahal yang aku hanya mampu berangan untuk miliki. Huehuehue...

Cakap tentang strollers canggih, ade fellow WAHMs yang berniaga strollers nak bawak masuk Origami 4Moms strollers dalam Malaysia. Bagi sesape yang tak tau ape itu Origami 4Moms stroller, meh tengok video ni:



Amacam, canggih tak??
hehe...

Harga yang kawanku jual RM3900.
Hambikkk!
Tambah RM40 untuk pos.
Leh cash atau instalment.
Sape mau?? hahaha... gilebabi punyer rege. Tapi murah la jugak dari beli from Ebay.
Kalau beli kat Ebay dalam RM5000 lebih tak silap. heheh..
Usya-usya jela... nak beli? Tak mampu wehh...

Tapi memang teruja tengok stroller canggih camtu walaupun aku tau nak bawak benda alah tu berat. HAHA



K, cukup la angan-angan kali ni. Sambung lagi next time.


IKLAN: Tengah open pre-order barang2 Bamboolite, Munchkin, Baby Art, Trunki and Ergobaby. Moh reramai usya page Mama Panda kat FB. hehehe...


Wassalam...



alhamdulIllah...

7 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

dok kat shah village hotel? kat sebelah a&w tu ke? boley la jalan2 kat amcorp mall...kat situ kalau makan mee kari kat seri suria memang sedapppppppp......atau pun chicken herb noodle soup....terbaeklah.. :)

Nurul Ilyani said...

mak ai...mahei bebeno...uhu

Ryehanna said...

To Mawar Berduri: Haaa yer la kot. semlm sampai malam so xnmpk ape.. tp dkt situ ler.. hehe... xtau nk ke mana lunch nnt. ssh nk jenjalan berdua ngan baby


To Nurul Ilyani: haaa itu la pasei... hahahah

LiyAsh said...

Hi, ape contact no kawan u yg jual stroller 4moms origami ni ek?

chee said...

Hi, ape contact no kawan u yg jual stroller 4moms origami ni ek?

Ryehanna said...

Hi LiyAsh and Chee,

Boleh contact raihana@mamapanda.com utk pre order 4moms Origami. Price is RM3400 (blm msk pos) and has 1 year warranty. TQ

MazziahNurain Marlik said...

Hye..berape harge utk 4moms origami tu ye skang...