Tuesday, March 13, 2012

Masih di sini

bismIllah...


Dah Selasa.

Tapi aku masih di Kulai. Umah abang ipar.

Lori barang2 bizz dah sampai tapi hubby letak kat rumah kongsi dia dulu.

Aku stress sebab masih menumpang umah orang (ade ke sesapa memang suke dok umah orang?? takde kan? semua nak dok umah sendiri, at our own privacy).

Yang aku dok bising2 xbest dok menumpang ni bukanlah layanan dari tuan rumah tak best ke ape... Takdelah. Kak Zai baik... Anak-anak dia pun bukan ramai sangat. Ade 3 orang je. Semua dah besar-besar and girls semuanya... tapi paham-paham sendiri la, dok umah orang kena la kontrol itu ini, bertudung je kerjanya (sebab ade abang ipar kan) so aku agak rimas nak bertudung sentiasa ni. Plus, kalau marah kat suami takleh nak tunjuk sangat (cover ar) kena bbm pulak. :(

Nak bermesra-mesraan dengan suami pun tak best cos takde privacy. Dah nak seminggu dah ni weh! Tension aku! eh lupe lak aku period.

Oh... previous entry tu sila abaikan sebab aku memang period rupanya. Lepas publish entry, malamnye period. kohkohkoh. No wonder emo nak mampus.

So, aku tak tau bila nak masuk umah sewa tu.

Air dah masuk dah, cuma hubby cakap, kepala paip semua pecah cos dari plastik and rumah tu plak dah setahun takde orang duduk. Pecah ke kepala2 paip menerima tekanan air setelah lama tak disimbahi air.

Hmmm... peti ais, mesin basuh dan tv pun dah masuk. Tapi mesin basuh manual. Alaaaaa sedih aku. Rasa nak je angkut mesin basuh auto kat Lumut. Umah best2 bagi orang sewa... aku plak nyewa rumah macam hape lagi. Sedey... isk isk...

Elok aku pindah Johor ni macam-macam hal plak yang jadi kat Johor ni. Bakar budak la ape la... haihhh... ni alamatnye dok umah sewa nanti berkurung dalam rumah jela. Bapak bosan. Dahle supermarket terdekat Econsave je kata hubby... Poslaju centre kat Pasir Gudang. Jalan dahle jem... Mencik!!!

Seriously I miss Lumut.

Rasa macam nak pindah balik Lumut je. :(



alhamdulIllah...

2 comments:

Farzlyna Mustafar said...

ana.. akk bbm ana x dapek. dah tuko fon kah? nanti pm akk kat fb k!

Ryehanna said...

yer kak..dh tukar fon. now pakai bold plak.

nnt sy pm bb pin kt fb k